8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegia de Apa a derulat actiuni de... inundare a strazilor

Regia de Apa a derulat actiuni de… inundare a strazilor

Locuitorii strazii Simion Barnutiu (din dreptul Palatului Copiilor si pina la Casa Armatei, n.r.) din Craiova au avut ieri „surpriza“ sa fie invadati de apa care tisnea din hidrantii situati la intersectia strazilor, dar si prin gurile de canal ramase descoperite din cauza presiunii apei. Oamenii au ramas surprinsi descoperind la portile caselor adevarate fintini arteziene, din care apa tisnea la aproximativ patru metri inaltime. Circulatia masinilor a fost ingreunata, iar trecatorii care au avut „norocul“ sa fie in trecere prin acea zona au fost stropiti din cap pina in picioare.


„Nu inteleg ce se intimpla. Cind am iesit afara, am observat apa care tisnea pe strazi si trecatorii care de-abia se mai puteau deplasa prin zona, fara sa fie stropiti atit de «tisnitoarele» din pamint, cit si de masini. Apoi, am zarit in curte unul dintre capacele de canal. Habar nu am cum a ajuns aici! Toata strada e inundata, apa a patruns chiar si in curtile oamenilor. Nu ne-a anuntat nimeni nimic, nu stim despre ce este vorba“, a spus indignat Petre Chifu, locuitor de pe strada Simion Barnutiu, la nr. 37A.


De luni, tot orasul va fi invadat de „fintini arteziene“


Angajatii Regiei de Apa nu s-au ostenit sa ofere nici un fel de informatii locuitorilor din zona. Am aflat insa, deplasindu-ne la sediul regiei, ca de fapt intreaga operatiune este bine stabilita de reprezentantii institutiei, fiind un asa-zis proces de reciclare a apei. „Este normal ceea ce se intimpla. Este o operatiune care se face periodic, cam de doua ori pe an, pentru eliminarea impuritatilor cauzate de coroziunea conductelor. Pentru inceput, se slabeste presiunea apei din retea pentru a efectua operatii de purjare a apei din conductele din oras. Este necesar ca apa sa fie eliminata prin hidranti. In ceea ce priveste capacele de canale, acestea, din cauza presiunii apei, probabil au fost aruncate“, a mentionat Steliana Badescu, purtator de cuvint al Regiei de Apa Craiova.


Reprezentantii Regiei de Apa au spus ca actiunea de „reciclare“ a apei potabile va continua incepind de saptamina viitoare in toate cartierele orasului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS