12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEugen Georgescu candideaza la sefia PSD Dolj

Eugen Georgescu candideaza la sefia PSD Dolj

Cursa pentru sefia PSD Dolj va alinia simbata la start trei participanti. Miercuri, in ultima zi de inscrieri, alaturi de deputatul Ion Calin si de primarul Antonie Solomon, si-a mai depus candidatura si… Eugen Georgescu, responsabil cu imaginea la partid si director la Societatea Comerciala de Lucrari, Drumuri si Poduri (SCLDP) a consiliului judetean.


Solomon se bizuie la Conferinta Judeteana de pe 9 aprilie pe votul delegatilor trimisi de organizatia PSD Craiova si pe influenta pe care o au in teritoriu citiva lideri din partid, fosti parlamentari. Calin, actualul presedinte interimar al filialei, conteaza mai mult pe sprijinul delegatilor din judet, dupa ce organizatia municipala, din care face parte, l-a umilit la ultima conferinta, nealegindu-l nici macar pe lista de delegati pentru 9 aprilie.


La Conferinta Judeteana sint invitati sa participe atit Adrian Nastase, cit si Mircea Geoana, care se stie ca se afla intr-o competitie acerba pentru functii la nivel central in PSD. Va reusi vreunul dintre ei sa faca jocurile pentru unul sau altul dintre cei doi candidati la nivel local? Geoana pare sa incline mai mult catre Solomon. Va fi sprijinit Calin de Nastase, dupa ce in urma cu putin timp a anuntat ca il sustine pe Ion Iliescu pentru sefia PSD?


„Gastile“


Dincolo de virfurile de lance vizibile, in PSD Dolj este si un razboi intre staff-uri. Solomon i-a anuntat de partea lui pe fostii parlamentari Neculai Grigoras (presedinte PSD Craiova), pe Eugen Arnautu, pe actualul deputat Valeriu Zgonea si pe fostul subprefect Virgil Boboc. Calin se pare ca se sprijina pe ajutorul lui Petre Petrescu, fost vicepresedinte al CJ Dolj, si mai ales pe actualul presedinte al CJ, Ion Prioteasa, care, prin functia administrativa pe care o are, ar putea conditiona cu anumite decizii pe primarii din judet, in mare parte sefi de organizatii locale. Pe aceste tensiuni intre cele doua „gasti“ (termenul apartine lui Ion Calin) vizibile in PSD Dolj apare si candidatura-surpriza a lui Georgescu. „Cind mi-am depus candidatura, nu m-am gindit la sanse si nici n-am facut presiuni asupra membrilor sau delegatilor. Asa este in democratie. Daca nu se merge pe vot emotional, ci pe unul democratic, cred ca pot sa obtin si eu voturi. Reforma din PSD imi da asemenea oportunitati“, a declarat acesta. Daca directorul SCLDP nu si-a pus problema sanselor, atunci de ce candideaza? La misto? In conditiile in care nu are sanse prea mari, eventualele voturi obtinute de acesta nu pot decit sa faca jocul pentru unul sau altul dintre candidati. Pentru cine, ramine de vazut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS