13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul Simion sare la gitul Prefecturii Dolj

Primarul Simion sare la gitul Prefecturii Dolj

• Pentru alegerile anticipate de duminica, acesta a semnat o factura de plata pentru 11.100 buletine de vot, desi sustine ca din Tipografia SC GUTEMBERG INTERNATIONAL SA au iesit cu 200 mai putin • La ridicarea buletinelor, nu s-a intocmit proces-verbal de predare-primire • Primarul si prefectura se acuza reciproc pentru incident, desi ambele parti au o parte din vina


Cercetat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova in cazul celor 217 buletine de vot gasite lipsa duminica, la alegerile anticipate de la Poiana Mare, primarul localitatii, Petre Simion, a iesit la atac. Simion a organizat ieri o conferinta de presa la sediul PSD Dolj, acuzind prefectura ca nu s-a ocupat asa cum trebuie de organizarea alegerilor. Primarul sustine ca buletinele lipsa nici macar nu au plecat din tipografie, desi nimeni nu s-a obosit sa le numere in momentul preluarii lor. „Am fost impreuna cu presedintele si vicepresedintele biroului electoral la tipografie si am semnat factura pentru plata buletinelor de vot fara sa particip la numararea lor. Am bagat sacii in portbagajul masinii si am plecat la Poiana Mare, fiind insotit tot timpul de jandarmi. Cind s-a facut distribuirea catre sectiile de votare, s-au descoperit doua pachete lipsa. Greseala s-a facut in tipografie. Pe angajatii de la GUTEMBERG nu i-a controlat nimeni cite pachete au pus in saci“, a declarat Petre Simion.


Potrivit primarului, de numararea buletinelor puse in saci trebuia sa se ocupe trimisii prefecturii care supravegheau procesul de tiparire, iar acestia, pe baza de proces-verbal, sa le predea mai departe catre primar si presedintele biroului electoral din localitate. Asa dupa cum declara partile implicate insa, procesul- verbal de predare-primire nu s-a incheiat. Simion a semnat „ca primarul“ o factura de plata pentru 11.100 de buletine, sustinind apoi ca nu a transportat la Poiana Mare decit in jur de 10.900 de buletine de vot. „Din moment ce nu am participat la numaratoare, eu nu ma consider vinovat de lipsa buletinelor. Greseala a fost a prefecturii, pentru ca reprezentantii ei nu au intocmit un proces- verbal de predare-primire“, a mai declarat primarul Simion.


Trimisii Prefecturii Dolj – „martori la caratul apei“


De partea cealalta, Olimpia Baloi si Marian Mirea, reprezentantii prefecturii la fata locului, mentioneaza sec intr-un raport informativ (nedatat insa) ca „sacii cu buletinele de vot au fost transportati la portbagajul masinii sub supravegherea presedintelui, loctiitorului biroului electoral de circumscriptie si al primarului, fara intocmirea unui proces-verbal“. Practic, Mirea si Baloi recunosc ca au fost „martori la caratul apei“ in acest caz, multumindu-se sa-si noteze constiinciosi in carnetel amanuntul, cind trebuia sa nu lase delegatia de la Poiana Mare sa paraseasca incinta tipografiei fara incheierea unui proces-verbal. Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor din cadrul prefecturii, ne-a precizat: „In instanta, factura semnata de primarul Simion poate tine loc de proces-verbal de preluare a buletinelor. Totusi, parerea mea este ca trebuia intocmit un proces-verbal care sa fie semnat de toate partile, inclusiv de reprezentantii prefecturii“. Scandalul buletinelor de vot a fost declansat simbata dupa-amiaza, cind, la distribuirea acestora catre sectiile de votare, s-a descoperit ca lipsesc 217 bucati.


La sesizarea prefecturii, Parchetul de pe linga Judecatoria Calafat si apoi cel de pe linga Curtea de Apel Craiova au demarat cercetarile in acest caz, intocmind dosare penale pe numele primarului Petre Simion si al judecatorului Stefan Cioroianu – presedinte al Biroului Electoral de Circumscriptie Poiana Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS