13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVinurile la PET-uri, oprite de la comercializare

Vinurile la PET-uri, oprite de la comercializare

Inspectorii OJPC au efectuat simbata controale la magazinele alimentare din cartierul Brazda lui Novac, la Simplon, descoperind in majoritatea unitatilor comerciale vinuri ambalate la PET-uri care nu avea concentratia legala de alcool, dar si alte numeroase nereguli. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au luat probe din vinurile ambalate la sticle de plastic de un litru, doi litri sau la bidoane mai mari, comercializate de majoritatea magazinelor de distributie a bauturilor alcoolice din Craiova, pe care le-au trimis pentru analiza la Bucuresti. De citiva ani, vinurile de pe piata craioveana au o calitate necorespunzatoare si un continut ridicat de arome si coloranti sintetici. Inspectorii OJPC au descoperit nereguli privind modul de etichetare a PET-urilor. „Vinurile care nu au concentratia minima de alcool de 8,5% si contin coloranti sintetici si arome au fost retrase de la comercializare. Desi legea prevede ca etichetarea sa fie realizata cu caractere de minimum trei milimetri, comerciantii craioveni incalca legea, avind deficiente majore la modul de informare a consumatorilor. Pe majoritatea etichetelor nu sint trecute date despre modul de preambalare, dar nici informatii cu privire la concentratia bauturilor. S-a sistat comercializarea vinurilor ambalate la PET-uri, pina vom primi rezultatul de analiza de Oficiul National pentru Protectia Consumatorului Bucuresti“, a precizat Dumitru Ionescu, inspector OJPC Dolj.


Inspectorii OJPC au mentionat ca vinzatorii magazinelor din Craiova nu fac receptia calitatii marfii cind aprovizioneaza unitatea comerciala, ci a cantitatii produselor.


Pentru toate deficientele descoperite, comerciantii vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre doua si 20 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS