5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremierul Tariceanu, asteptat astazi la Craiova

Premierul Tariceanu, asteptat astazi la Craiova

Premierul Calin Popescu Tariceanu este asteptat astazi, la Craiova, intr-o vizita de lucru la principalele intreprinderi din oras, care se confrunta cu probleme deosebite. El va fi insotit de ministrul muncii, Gheorghe Barbu, ministrul delegat pentru coordonarea secretariatului general al guvernului, Mihai Voicu, si de secretarul de stat pentru probleme politice, Mirel Talos.  Agenda premierului cuprinde o vizita la fabrica de automobile DAEWOO, urmata de o intilnire cu conducerea uzinei ELECTROPUTERE Craiova.
In ceea ce priveste DAEWOO Craiova, autoritatile române cauta o solutie pentru gasirea unui partener strain care sa preia actiunile detinute in prezent de coreeni si de care concernul GENERAL MOTORS, cel care a preluat compania-mama, se pare ca nu este interesat. Problema este cu atit mai delicata cu cit in aceasta toamna fabricii craiovene ii expira licenta de fabricatie pentru automobilele marca Daewoo.
ELECTROPUTERE Craiova traverseaza, de asemenea, o perioada delicata, statul nereusind pina in prezent sa vinda pachetul majoritar de actiuni, desi intreprinderea a fost scoasa in mai multe rinduri la privatizare.
Programul oficial va continua cu o vizita la Casa Judeteana de Pensii Dolj si se va incheia cu intilnirea premierului cu oficialitatile locale, la sediul prefecturii doljene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS