17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Directia Silvica e razboi pentru functii

La Directia Silvica e razboi pentru functii

Padurarii au protestat in fata Prefecturii Dolj


Circa 60 de angajati ai Directiei Silvice au declansat ieri un protest spontan in fata Prefecturii Dolj, pentru a contesta decizia PNL de a-l numi in functia de director adjunct al institutiei pe seful Ocolului Silvic Filiasi, Iulian Bercea. Majoritatea padurarilor il sustin pe contracandidatul lui Bercea la aceasta functie, Dan Popescu.


Mai intii, trebuie precizat ca in jurul numirii conducerii Directiei Silvice Dolj, in ultimele doua saptamini s-a iscat un adevarat scandal. Prin algoritmul politic la nivel local al Aliantei D.A., postul de director general al institutiei a revenit PD, democratii avind deja o propunere, in persoana lui Florin Popa, seful Ocolului Silvic Craiova. In schimb, PNL s-a ales cu postul de director adjunct. Numirea unei persoane in aceasta functie a dus la o confruntare pe fata intre seful PNL Dolj, deputatul Horatiu Buzatu, care l-a propus pe Dan Popescu, director intr-o firma privata si seful PNL Craiova, si subprefectul de Dolj, Ion Groza, care l-a sustinut pe Iulian Bercea. Conflictul s-a solutionat in urma cu doua zile, cind Biroul Pemanent Judetean al PNL Dolj l-a confirmat pe omul propus de Groza, care acum se pare ca nu este pe placul padurarilor din Ocolul Silvic Filiasi. In consecinta, grupul protestatar, condus de Liviu Selaru – seful pazei, si Tiberiu Morogel – seful culturii de la acest ocol, a cerut sa intre in audienta la prefect. Cei doi l-au acuzat pe Iulian Bercea de comportament abuziv in functie, spunind ca in perioada in care acesta a mai fost sef al institutiei s-au inregistrat pierderi de miliarde de lei. „Dinsul a mai fost director si a avut pierderi de sapte miliarde de lei. A avut si o administrare proasta la ocol in 2004, cind a avut pierderi de peste 300 de milioane de lei, iar anul in curs a inceput la fel“, a spus Liviu Selaru. „Relatiile cu noi sint foarte tensionate. Am facut sesizari atit la prefectura, cit si la politie“, a declarat, la rindul sau, Tiberiu Morogel.


Capii rascoalei, anchetati in dosarul furtului din padurile Filiasiului


In cele din urma, protestatarii au ajuns la subprefectul Ion Groza, care a ramas ferm pe pozitii, spunind ca isi asuma responsabilitatea pentru alegerea facuta. Intre altele, Groza a afirmat ca cei doi veniti in audienta sint ei insisi anchetati intr-un dosar privind furtul a 600 de metri cubi de masa lemnoasa din padurile Filiasiului in cursul anilor 2003 si 2004, iar Bercea este cel care a cerut politiei sa grabeasca solutionarea cazului. „Au constituit un grup de presiune pentru inlaturarea mea, pentru ca se simt cu musca pe caciula. Morogel este urmarit penal in acest caz si se pare ca la fel s-a hotarit si in cazul lui Selaru“, ne-a declarat, la rindul sau, Iulian Bercea.


Daca la nivel politic PNL pare sa-si fi rezolvat optiunea, acum PD s-ar putea razgindi in ceea ce priveste propunerea privind functia de director al institutiei. „Florin Popa a fost pina acum propunerea noastra, pentru ca s-ar putea sa ne razgindim. Se pare ca nu este de acord sa lucreze cu Iulian Bercea, asa ca este posibil sa aducem pe altcineva in locul lui. Problema aceasta o vom discuta in cadrul Biroului Permanent Judetean al PD, propunerea mea fiind sa aducem pe cineva din alt judet, care sa faca treaba“, ne-a declarat deputatul PD de Dolj, Marian Jean Marinescu. Intre timp, protestatarii de la prefectura s-au risipit, dar au amenintat ca incepind de luni vor declansa greva pina cind diferendul cu Iulian Bercea va fi rezolvat in favoarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS