10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria executa un craiovean de pantofii din picioare

Primaria executa un craiovean de pantofii din picioare

In urma cu citeva zile, craioveanul Ion Chirita a fost sunat de mama sa, care i-a adus la cunostinta ca de la primarie a sosit pe numele sau o somatie de plata si un titlu executoriu, pentru creantele pe care le avea la Directia de Taxe si Impozite. Cu inima cit un purice, acesta a pus mina pe plicul expediat de autoritati. La prima citire, a ramas cu gura cascata. I se intocmise titlu executoriu pentru… 338.653 de lei, in contul penalitatilor si majorarilor la taxa neachitata pentru o motoreta marca Mobra. S-a scarpinat in cap si s-a chinuit sa-si aduca aminte cind naiba avusese el Mobra de nu-si platise taxele la stat. Aha! Acum vreo 25 de ani a cumparat-o si dupa un an a vindut-o. Bine, dar de atunci e un sfert de secol si nimeni nu i-a pus sula-n coaste sa plateasca vreun leu, nici macar comunistii. Intre timp, tinarul Chirita a parasit casa parinteasca, s-a insurat, si-a intemeiat o familie, iar acum s-a trezit cu somatia la usa. „Am cumparat o amarita de Mobra in 1980, pe care, din cite imi amintesc, am dat vreo 3.700 de lei si asta in rate. Dupa un an, am vindut-o, iar cel care a cumparat-o a radiat-o. De atunci, nu mi-a venit nici un act de la primarie ca as avea vreo datorie. Acum imi vine sa si rid de situatie. Terminara cu marii datornici si ma gasira pe mine! Cred ca rascolira serios prin arhive sa-mi gaseasca creanta si sa ma execute“, a spus Ion Chirita.


„Le dau o pereche de pantofi“


In ciuda sumei mici, omul pare hotarit sa nu dea bani, ci bunuri, ca sa fie osteneala primariei cu folos. „M-am gindit ce sa le dau. Le dau o pereche de pantofi din casa, desi, la preturile de acum, cred ca si astia fac mai mult“. De partea cealalta, proaspatul director al Directiei de Taxe si Impozite, ex-deputatul Neculai Grigoras, spune ca nu prea are ce sa-i faca datornicului, daca nu are actele de vinzare-cumparare pentru Mobra.


„Daca nu vine cu documentele de radiere la mine, nu pot sa-l scot din evidente. Daca nu le are, atunci dupa ce-l executam o sa plateasca toata viata aceasta taxa. Mai avem cazuri de acest gen. Eu ce fac daca vine Curtea de Conturi peste mine si ma intreaba cum am rezolvat cazul?“, a declarat Grigoras. Ce mai putem spune, decit ca aceeasi directie a taxelor nu poate executa debite de sute de miliarde de lei de la societati falimentare sau puse sub regim special pentru privatizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU