10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlianta D.A. a votat pentru proiectul primarului PSD Antonie Solomon

Alianta D.A. a votat pentru proiectul primarului PSD Antonie Solomon

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, pare sa fi cistigat prima runda din confruntarea cu prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, pentru proiectul privind modernizarea centrului istoric al orasului, o investitie estimata la peste 200 de miliarde de lei. La sfirsitul saptaminii trecute, prefectul Giugea anunta ca nu va da viza de legalitate hotaririi Consiliului Local (CL) Craiova referitoare la Studiul de Fezabilitate (SF) al proiectului, deoarece primaria nu a obtinut avize de la Ministerul Transporturilor si Ministerul Culturii pentru a putea efectua lucrari in zona protejata a municipiului, care face parte din categoria monumentelor istorice. Potrivit prefecturii, primaria craioveana ar fi trebuit sa obtina mai intii aceste avize si abia apoi sa aprobe un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care sa preceada Studiul de Fezabilitate. In consecinta, a recomandat CL revocarea hotaririi cu pricina, pina la obtinerea avizelor necesare.


Asul din mineca primariei


In ultimul moment, chiar inainte de sedinta ordinara de joi a CL, administratia craioveana a scos „asul din mineca“: un document datind din 2002, semnat de ministrul Razvan Theodorescu, care contine avizul favorabil al Ministerului Culturii privind efectuarea unui PUZ in zona centrala a municipiului. „Prefectura s-a grabit sa ne dea aviz nefavorabil la hotarire, fara ca in cele 30 de zile avute la dispozitie sa ne ceara documente suplimentare, pentru a se convinge daca avem sau nu avizele necesare“, a declarat primarul Antonie Solomon.


In consecinta, in sedinta de joi, alesii craioveni nu numai ca nu au revocat hotarirea cu pricina, dar au si votat in majoritate pentru mentinerea ei. Proiectul de mentinere a hotaririi a fost aprobat inclusiv de consilierii Aliantei D.A. PNL-PD, exceptie facind consilierul Nucu Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU