11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGheata de pe strazi, mana cereasca pentru service-urile auto

Gheata de pe strazi, mana cereasca pentru service-urile auto

Problemele generate de gheata, gropile si zapada de pe strazi nu fac zile grele doar autoritatilor, care sint nevoite sa cheltuiasca zilnic zeci de milioane de lei pentru deszapezirea arterelor de circulatie, ci si conducatorilor auto, toamna si iarna fiind cele mai periculoase anotimpuri pentru autoturisme. Milioane de lei se duc anual pentru repararea masinilor tamponate sau accidentate usor din cauza ghetei de pe sosele, de aici avind de cistigat numai patronii service-urilor auto .


Preturi de preturi


Toamna si iarna sint cele mai profitabile perioade pentru angajatii atelierelor auto. Cel mai adesea sint reparate fata si spatele autoturismelor. Nicolae Tircomnicu, maistru la un service din Slatina, a spus ca barele din spate, farurile, lampile etc. sint cel mai frecvent distruse in accidente. „In general, ne confruntam cu tot felul de comenzi. De la faruri sparte sau bare indoite si pina la accidente mai serioase, soldate cu pagube foarte mari, nimic nu este ireparabil. Dar pretul creste… Iarna insa avem mai mult de lucru decit de obicei. Gheata de pe carosabil, gropile de pe strazi ne aduc foarte multi clienti. Isi tamponeaza masinile, aluneca pe gheata, frineaza brusc si intra in sant sau in alt autoturism. Soferii au si ei partea lor de vina, dar, de obicei, starea vremii influenteaza producerea accidentelor usoare sau a tamponarilor. E vorba insa despre reparatii minore, dar care conteaza. Mai ales ca totul se raporteaza la politie si sint niste termene pentru remedierea deficientelor“, a spus Nicolae Tircomnicu.


In medie, pretul perceput pentru repararea unei bare spate, care include si becuri semnalizare, lampa etc., se ridica la 5.000.000 de lei. Repararea unei portiere, inclusiv lucrarea tinichigiului si vopsirea, ajunge la cel putin 4.000.000 de lei, in functie de gravitatea loviturii, iar inlocuirea unei aripi costa 6.000.000 de lei. Aceasta in conditiile in care, la magazinele de profil, o bara spate noua pentru Dacia 1310 costa peste 300.000 de lei, o aripa fata pentru Dacia Nova – 700.000 de lei, o portiera fata pentru Dacia – 1.647.000 de lei, o lampa fata pentru Dacia 1300 – 125.000 de lei, pentru Dacia 1310 – 127.000 de lei, o lampa spate – intre 205.000 lei (pentru Dacia 1300) si 600.000 de lei (Solenza).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS