10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest spontan la Spitalul de Urgenta Craiova

Protest spontan la Spitalul de Urgenta Craiova

Peste 200 de angajati ai Spitalului de Urgenta Craiova au participat ieri-dimineata la un protest spontan pe holul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, pentru a-i convinge pe reprezentantii Ministerului Sanatatii in judet sa le acorde tichetele de masa datorate pe luna ianuarie.


Protestul a inceput la ora 10.00, asistentilor medicali si infirmierelor adaugindu-li-se si personalul administrativ al spitalului, precum si citiva medici. Nemultumirile angajatilor au fost determinate de neacordarea in luna ianuarie a tichetelor de masa prevazute prin lege, dar si – potrivit liderilor de sindicat – ignorarii acestei probleme de catre conducerea spitalului. „Oamenii sint indreptatiti sa protesteze, pentru ca inca din 14 ianuarie ar fi trebuit sa primeasca tichetele de masa. Am luat atunci legatura cu directorul spitalului si ni s-a promis ca se vor lua masuri, dar nu s-a facut nimic. Conducerea spitalului ne-a spus ca a facut, la rindul ei, demersuri, dar nu este adevarat. Abia acum, sub presiunea maselor, au promis ca vor lua la rindul lor legatura cu ministerul“, a declarat Ion Cotojman, presedintele Sindicatului SANITAS al Spitalului de Urgenta Craiova.


Tichete de masa pentru toate cadrele medicale medii din spitale


Timp de aproximativ o ora, cadrele medicale au facut o galagie de nedescris pe holul DSP Dolj, solicitind, pe linga tichete, demisia directorului spitalului, salarii decente si achitarea celui de-al treisprezecelea salariu. Protestatarii au negociat cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Dolj. Directorul general, Eugen Magla, a explicat motivul pentru care nu s-au putut da tichetele de masa si a luat legatura cu ministerul pentru rezolvarea situatiei. „Licitatia pentru tichetele de masa a fost cistigata fara a se lua in calcul vreun comision, iar acum firma cistigatoare cere comision pentru tiparirea lor. Noi nu putem aproba acordarea unor sume pentru plata acestor comisioane pentru ca nu exista o baza legala. Am vorbit cu ministrul secretar de stat si a ramas ca intr-o ora sa gasim o solutie“, a precizat dr. Magla, a carui declaratie a dus la dezamorsarea conflictului.


La scurt timp, conducerea Directiei de Sanatate Publica Dolj si-a dat acordul pentru semnarea contractelor cu firma care a cistigat licitatia pentru tichetele de masa, urmind ca in maximum o saptamina angajatii, nu doar de la Spitalul de Urgenta, ci din toate spitalele doljene sa intre in posesia acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU