Consultatii ginecologice in biroul primarului

Autori


Desi Rojiste este de aproximativ un an comuna, primaria nu indeplineste conditiile elementare de functionare. Dar in ceea ce priveste originalitatea, Rojiste ar putea detine locul intii, cel putin in judetul Dolj, deoarece in aceeasi cladire functioneaza de peste zece luni primaria, politia, posta si cabinetul medical. In biroul primarului sint amplasate masa ginecologica, punctul de sterilizare al cabinetului, frigiderul, dulapul cu aparatura si medicamentele. Cabinetul medical, care trebuie sa ofere asistenta celor 2.800 de suflete ale comunei, are in incinta cladirii si un punct de consultatii, o camera de citiva metri patrati, dar pentru cazurile de urgenta sau cele speciale, consultatiile si interventiile nu se pot realiza decit in cabinetul unde isi au birourile primarul, viceprimarul si secretara. Medicul de familie, Doina Sindiceanu, spune ca nu s-a confruntat cu cazuri de urgenta, dar daca acestea vor aparea, va fi nevoita sa roage oficialitatile primariei sa elibereze biroul.

Pe 7 aprile 2004, satul Rojiste a fost atestat de Consiliul Judetean Dolj ca indeplinind criteriile pentru a fi declarat comuna. Conform declaratiilor mai-marilor comunei, nici un angajat al Prefecturii Dolj nu s-a deplasat insa la fata locului pentru a vedea spatiile in care ar fi amplasata primaria, lasindu-i pe alesii comunei sa se descurce.

Masa ginecologica, linga hirtoagele primarului

Atit primarul, cit si medicul de familie sint nemultumiti de situatia existenta. Angajatii primariei declara ca datorita ingaduintei lor functioneaza cabinetul medical. Medicul de familie, dimpotriva, spune ca are cabinetul medical in acest imobil de peste patru ani! Sesizari au depus la Prefectura Dolj atit medicul, cit si primarul, dar au obtinut doar promisiuni. Acum 30 de ani, cind Rojiste a mai fost comuna, in cladirea aflata in disputa functiona sediul primariei, dar, mai apoi, satele apartinatoare au fost trecute in subordinea comunei Bratovoiesti. „Anul trecut am primit statutul de comuna, iar de atunci necazurile nu se mai opresc. Am sesizat Consiliul Judetean Dolj despre lipsa spatiului in care sa ne desfasuram activitatea, dar ne-au sfatuit sa interzicem cabinetului medical functionarea in acest imobil si, astfel, sa ramina doar primaria. Insa nu am vrut sa lasam comuna fara cabinet medical, pentru ca sint aproximativ 2.800 de oameni in cele doua sate ale comunei. In plus, patul si masa ginecologica sint amplasate in biroul meu. In caz de urgenta, daca o femeie necesita consultatie de specialitate, sintem nevoiti sa evacuam biroul si sa lasam medicul sa-si faca meseria. Greseala este a consiliului judetean, care a solicitat infiintarea comunei Rojiste fara sa ofere solutii si bani pentru achizitionarea unor sedii“, a mentionat Marin Olteanu, primarul comunei Rojiste.

Medicul de familie al comunei are cabinetul in imobilul amintit inca din anul 2000. „Aveam cabinet si indeplineam toate conditiile necesare desfasurarii activitatii. Asta pina anul trecut, cind au hotarit sa declare satul Rojiste comuna. Primaria si-a instalat birourile in cladirea in care functionam. In decembrie 2004 am obtinut concesionarea cabinetului pe 15 ani, precum si toate autorizatiile necesare. Am facut sesizari prefectului judetului, explicind in ce situatie delicata sintem pusi. Nu s-a facut insa nimic si sint nevoita sa tin patul si masa ginecologica chiar sub nasul primarului. Noroc ca am populatie majoritara de virsta a treia si nu necesita control sau interventie ginecologica de urgenta, ca altfel as fi nevoita sa-i scot din cabinet, unde am aparatura de urgenta, ca sa pot face consultatii. Pina si sterilizarea materialelor sanitare sint nevoita sa o realizez in biroul primarului“, a declarat Doina Sindiceanu, medic de familie.


Un miliard si jumatate, achizitionarea unei case in Rojiste

Fiind intr-o situatie critica, oficilitatile comunei Rojiste vin saptaminal drumul la Prefectura Dolj. Primaria Rojiste ar mai avea nevoie de cel putin sapte functionari, pe care nu-i poate angaja, din lipsa spatiului. In urma numeroaselor sesizari, la ultima intilnire avuta pe 26 ianuarie, prefectul Nicolae Giugea le-a promis rezolvarea problemei.

„Domnul prefect ne-a oferit o solutie. Ne-a promis ca ne aloca un miliard si jumatate de lei pentru achizitionarea unei cladiri pe care sa o folosim drept primarie. Exista doua imobile de vinzare in comuna, dar am fi nevoiti sa dam pe ele toata suma alocata. Casele sint intr-o stare avansata de degradare si ar fi nevoie de citeva sute de milioane pentru modernizare, dar oamenii le vind foarte scump. Sint case cu doua niveluri, in care s-ar putea muta atit primaria, cit si politia si posta. Din fosti proprietari de sediu, am ajuns chiriasi la noi in casa!“, a mai spus primarul comunei Rojiste.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. Elena said:

    Sadova comuna???????????Si de ce ma rog trebuie primarul sa stea intr-o casa cu 2 etaje?Dupa cum stiu eu in ro.e privatizarea in floare,de ce d-na Dr.nu inchiriaza un spatiu pentru cabinetul medical?

Alte stiri

15 mai 2019

Gorj: Femeie, anchetată pentru tăinuire

O femeie din comuna gorjeană Aninoasa ete anchetată de poliţie pentru tăinuire. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că o femeie, din comuna Aninoasa, ar deține un autoturism semnalat de ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 29 ianuarie 2005

Actualitate

» Munca, bratara de aur…?!
» Romii care locuiesc ilegal in cartierul Mofleni vor fi mutati la primavara
» Regulamente scolare aspre pentru combaterea degradarii invatamintului
» O familie din Craiova „moare“ cu dreptatea in mina
» Familii din tara si din strainatate au trimis daruri copilului din Rojiste
» Satul Ungureni nu are curent electric de patru zile
» Trei primari din Dolj „suspina“ dupa 100 de miliarde de lei din fonduri europene
» Program de distribuire gratuita a mijloacelor contraceptive in mediul rural
» „Bataie“ pe tractoarele scoase la vinzare de finantele doljene
» Depozitul ecologic de gunoi de la Mofleni risca sa infesteze Jiul si o sursa de alimentare cu apa a Craiovei
» Conducerea CJ Dolj isi ia consilieri personali
» Detinutii fac icoane pentru victimele cutremurului din Asia
» Premierul a decis destituirea si numirea mai multor secretari de stat
» Oltenii cer oficialitatilor bani si locuri de munca
» Atac la sediul PSD din strada Kogalniceanu
» Asigurari de malpraxis pentru moase
» Avertizare meteorologica privind inrautatirea vremii
» Scurte stiri
» Mischie ramine in arest

Local

» Soldatul Mindrisoru si-a tras un glont in piept cu pistolul-mitraliera

Dolj

» Consultatii ginecologice in biroul primarului

Sport

» Bratu, Tamas si Petre sint pe faras
» Carabas l-a invins pe Ilie Dumitrescu
» Capello „pensioneaza“ vechea garda a lui Juve
» Cagliari si Inter, aproape de semifinale
» Pippo va fi operat din nou
» Solari, cea mai buna alternativa
» Regulamente scolare aspre pentru combaterea degradarii invatamintului
» „Sa joace Postasu’ in atac!“
» „Il astept pe sirb“
» Brazilienii ar putea ajunge abia pe 4 februarie
» „Se razbuna pe Paduret din cauza mea!“
» Credinciosii de la Pandurii
» „GP“ – Universitatea II 3-1
» Alb-albastrii pleaca la turci
» Surpriza, a revenit Calin!

Opinii

» SA UCIZI O PASARE CINTATOARE

Top