8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljChestorul Dan Fatuloiu e pus pe economie

Chestorul Dan Fatuloiu e pus pe economie

Folosim telefonul numai in interes de serviciu? Mergem cu masina politiei numai in misiuni?


Intr-un interviu acordat la inceputul acestei saptamini, chestorul de politie Dan Fatuloiu, seful Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR), si-a anuntat intentia de a „schimba mentalitatea si cultura organizationala a politistilor in spiritul economiei si eficientei“. Nu numai lipsurile cu care se confrunta politiile teritoriale si chiar citeva sectii din Capitala fac obiectul preocuparilor chestorului Fatuloiu, care ne-a precizat ca are „permanent in atentie problematica dotarii“, dar acesta se intreaba daca „a cheltuit, oare, eficient, fiecare leu din banii contribuabililor“…


Interpelat in legatura cu schimbarile din structura IGPR sau a sefilor aflati la conducerea unor directii sau servicii subordonate, chestorul Fatuloiu a declarat, „din pozitia de manager general“ in care se afla, ca va urmari organizarea staff-ului astfel incit sa ii asigure colaborarea directa.


„In aplicarea strategiei de modernizare si aliniere la standardele europene a Politiei Române, voi urmari organizarea staff-ului astfel incit sa imi asigure colaborarea directa, din pozitia de manager general, cu echipa mea. Acest deziderat presupune transformarea conducatorilor de unitati in manageri si adoptarea unui sistem de evaluare a activitatii care sa implice comunitatea, in slujba careia ne aflam“, a subliniat Fatuloiu.


Considerind ca „un manager performant este acela care stie sa-si gestioneze resursele de care dispune“, seful Politiei Romine s-a aratat extrem de interesat de rezolvarea problemei dotarilor la nivel teritorial. In legatura cu acest lucru, seful IGPR a declarat: „Am permanent in atentie problematica dotarii si, in limita fondurilor de care institutia va dispune si a competentelor pe care mi le ofera functia, voi urmari ca asigurarea logistica sa constituie o prioritate. Doresc sa subliniez insa un aspect care, pina acum, a fost neglijat: am cheltuit, oare, eficient, fiecare leu primit din banii contribuabililor? Folosim telefonul institutiei numai in interes de serviciu? Circulam cu masina politiei numai in misiuni? Ne-am organizat activitatea astfel incit sa evitam cheltuielile nejustificate? Cred ca o schimbare de mentalitate si o cultura organizationala in spiritul economiei si eficientei ar crea suficiente disponibilitati pentru a nu ne mai justifica propria ineficienta prin lipsa fondurilor financiare si a resurselor logistice“.


„Aceeasi atentie o voi acorda si implementarii sistemului informatizat la nivel national, insa cred ca este prematur sa avansez un termen de finalizare a acestui proiect. Sigur, cu totii ne dorim ca acest sistem sa devina operational inainte de momentul integrarii europene. In acest sens, sper sa putem beneficia de sprijinul si experienta Uniunii Europene in domeniu, astfel incit sa facilitam fiecarui politist accesul rapid la cele mai importante baze de date pe care Politia Româna le gestioneaza“, a mai spus Fatuloiu, referitor la intentia anuntata deja in conferinta de presa tinuta imediat dupa numirea sa in functie, in care vorbise despre „necesitatea implementarii unui sistem informatizat“.


Situatia lui Codita va fi discutata de MAI si IGPR


In ceea ce priveste situatia profesionala a sefului Politiei Doljene, chestorul Constantin Codita, anchetat, rind pe rind, de IGPR, Corpul de Control al MAI si audiat la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dan Fatuloiu a fost rezervat. „Situatia profesionala a chestorului de politie Constantin Codita va fi analizata (reanalizata am putea spune – n.n.) impreuna cu conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, imediat dupa ce Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta o solutie cu privire la aspectele penale ale faptelor comise de ofiter. Am inceput un proces complex de audit a tuturor inspectorilor-sefi, iar rezultatele acestuia vor fi dezbatute in Colegiul Inspectoratului General al Politiei Române, dupa care vom face propuneri corespunzatoare pentru cei care nu intrunesc standardele profesionale moderne“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS