6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRelu Stefanoiu, cercetat si de PNA

Relu Stefanoiu, cercetat si de PNA

Omul de afaceri gorjean Florentin Stefanoiu, cunoscut sub numele de Relu Stefanoiu, mai este cercetat intr-un dosar penal de Parchetul National Anticoruptie. Acesta este acuzat ca a luat in mod ilegal imprumuturi bancare in suma de aproximativ 13 miliarde de lei de la filiala Novaci a Bancii Comerciale Române. Dosarul se afla in cercetare, urmind ca Relu Stefanoiu sa fie audiat si in legatura cu aceste acuzatii. Omul de afaceri din Novaci a fost retinut pe 12 ianuarie si arestat pe 13 ianuarie pe o perioada de 15 zile de Tribunalul Gorj, pentru evaziune fiscala in suma de sapte miliarde de lei si folosirea unor substante periculoase fara autorizatie. Gheorghe Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a spus ca va cere instantei de judecata prelungirea mandatului de arestare preventiva.


Stefanoiu a fost trimis in judecata de Parchet


Omul de afaceri a fost adus ieri la sediul Parchetului Tribunalului Gorj, pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, urmind ca rechizitoriul sa fie inaintat instantei de judecata. El este acuzat de procurori ca a cauzat un prejudiciu de sapte miliarde de lei prin neinregistrarea in contabilitate a unor sume rezultate din incheierea unor contracte cu anumite firme din judetul Gorj, precum si din alte judete. In 2000, firma al carei administrator era, SC GILORT TRANSPORT SA, a achizitionat o substanta considerata periculoasa fara a detine autorizatie de la Inspectoratul de Protectie a Muncii si nu a inregistrat in contabilitate facturile, sustragindu-se de la plata obligatiilor fiscale in suma de 180 de milioane de lei. Relu Stefanoiu mai este acuzat ca a inregistrat in contabilitate o serie de lucrari nereale ducind la diminuarea impozitului pe profit.


Relu Stefanoiu detine mai multe locuinte, un hotel, o benzinarie, este patronul unei societati de constructii si al echipei de fotbal SENACO Novaci, care activeaza in divizia C. Datorita prieteniei cu Nicolae Mischie, a obtinut mai multe lucrari de asfaltari si pietruiri de drumuri finantate din banii publici, care sint cercetate de politisti si procurori.


Tot de la BCR Novaci a mai luat credite de sute de miliarde si omul de afaceri vilcean Ion Marin. Fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu, si fostul director al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, sint judecati pentru modul in care au fost acordate aceste credite. Cei doi au stat aproximativ un an in arest preventiv, fiind eliberati in urma cu doua saptamini. In acest dosar mai sint judecati si oamenii de afaceri Ion Marin, Gabriel Matyas si Ion Nicolae, fostul director de la SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti. Procesul se judeca la Tribunalul Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS