5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDespartire, trista despartire

Despartire, trista despartire

Peisajul muzical autohton a fost marcat inca de la inceputul anului de citeva despartiri destul de importante, dat fiind faptul ca in plim-plan s-au aflat baietii de la O-Zone, de altfel cea mai profitabila trupa româneasca de pina acum. Exemplul lor a fost urmat si de alte trupe. Astfel, gurile rele spun ca Irina este la un pas de despartirea de fetele de la ASIA, in vreme ce Claudiu a incheiat deja socotelile cu colegii sai de la Stigma.


Balan a destramat trupa O-Zone


Baietii de la O-Zone, cea mai profitabila trupa in 2004 (1,5 milioane de euro) au anuntat la inceputul anului despartirea de Dan Balan. Situatia creata are un precedent, caci cei trei moldoveni au mai trecut printr-un astfel de moment, care ce-i drept nu a fost mediatizat, si care a avut un final fericit. Nu acelasi lucru se poate spune de aceasta data. Conform apropiatilor, atmosfera din interiorul grupului a devenit din ce in ce mai tensionata, cind Dan Balan, liderul trupei, hoinarea, se pare, in folos personal prin SUA, in timp ce Arsenie Toderas si Radu Sârbu, ceilalti doi componenti, stateau in studioul de inregistrari din Bucuresti. Discordia dintre cei trei s-a amplificat la aflarea vestii ca Dan Balan a inregistrat in SUA o noua versiune a piesei „Dragostea din tei“, in engleza, in duet cu un cunoscut solist din New York, Lucas Prata. Piesa, rebotezata „Mai Ai Hee“, a fost cintata live de citeva ori in componenta sus-amintita. Prima aparitie s-a consemnat la 4 decembrie anul trecut, in „Club Polusa“ din New York. I-au urmat cele din 25 decembrie, in localul „IL Accent Cafe“ si „Eclipse Night Club“ (Chicago). Se pare ca, dorinta lui Dan Balan de a imbratisa o cariera solo a fost mai puternica decit aceea de a imparti in continuare succesul cu ceilalti colegi de trupa. „Nu inteleg de ce exista mentalitatea aceasta ca, daca am avut succes in tara si in Europa si am cistigat bani multi, aici trebuie sa se opreasca totul. Vreau sa incep o cariera solo in Statele Unite, sa fac si mai mult decit am facut pina acum in muzica. Sa ma lansez in America a fost visul meu dintotdeauna“, declara Balan pe un post de televiziune la o ora de maxima audienta. Asa se face ca, desi contractul lor expira peste patru luni, Dan, Arsenie si Radu nu vor mai aparea impreuna pe scena, fiindca nu au mai semnat nici un angajament impreuna pina in luna mai, atunci cind colaborarea lor va inceta si pe hirtie.


Stigma umple golul din O-Zone


In urma neintelegerilor din ultima vreme, o alta trupa renunta la serviciile unui component de marca. Este vorba de Claudiu Mirica, solistul trupei Stigma, care va parasi grupul. Se pare ca decizia de „divort“ a fost a lui Claudiu, care acumulase de multa vreme mai multe nemultumiri. Pentru el a aparut insa ocazia sa le puna capat deoarece, potrivit unor surse din anturajul sau, se pare ca este deja in discutii avansate cu cei ramasi in O-Zone, in vederea continuarii unui proiect de trei. Asa ca, cu o saptamina in urma, Claudiu Mirica l-a anuntat pe Cornel Sorian, liderul trupei Stigma, ca vrea sa renunte la proiectele trupei (formula din care facea parte de doi ani, rastimp in care au aparut pe piata doua albume, „Splendoare“ si „Copilul rau“). Claudiu nu a semnat contracte nici cu casa de discuri si nici cu trupa, ceea ce insemna, dupa cum declara el, ca primea bani numai de la concerte. Sumele erau, in ultima vreme, din ce in ce mai reduse pentru ca liderul trupei aplica „penalizari“ pecuniare oricarui coleg care indraznea sa dea declaratii in presa. Aceasta situatie a devenit insuportabila la un moment dat pentru Claudiu, motiv pentru care a hotarit sa mearga mai departe, numai ca, fara colegii de la Stigma.


ASIA fara Irina?


Irina a fost pina acum imaginea trupei ASIA. S-a vorbit multa vreme despre faptul ca ea, in calitate de iubita a impresarului, avea anumite avantaje si era singura care vorbea „in numele fetelor“. Ei bine, o data cu despartirea de Florin Ionescu se pare ca Irina a pierdut avantajul net pe care il avea asupra colegelor. De-a lungul existentei sale ca trupa, ASIA a suferit destul de multe schimbari de la infiintare. Asa ca, daca pina acum „A-urile“ au fost inlocuite, se pare ca si „I-ul“ va suferi modificari. Nu de alta, dar se pare ca Irina s-a hotarit sa dea relatia de cinci ani cu Florin, pe o alta. Se pare deci ca noul iubit al Irinei, caci exista unul, va schimba nu numai viata sentimentala a brunetei, dar si pe cea profesionala. Chiar daca Irina nu a declarat nimic legat de despartirea sa de Florin, acesta a recunoscut ca acum tot ce-l mai leaga de Irina este o relatie profesionala. Daca trupa ASIA va fi afectata sau nu de acest esec sentimental sau daca cariera Irinei va avea de suferit sint probleme ce stau inca sub semnul intrebarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS