17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua miliarde de lei pentru renovarea locurilor de joaca

Doua miliarde de lei pentru renovarea locurilor de joaca

Municipalitatea a decis sa renoveze anul acesta locurile de joaca din Craiova. Dupa ce mai multi ani cei mici au fost nevoiti sa se „delecteze“ in timpul liber cu balansoare rupte, leagane darimate sau tobogane ruginite, cei in masura sa actioneze au trecut la „atac“. In acest scop, aproximativ doua miliarde de lei de la bugetul local vor fi utilizate pentru modernizarea acelor zone. Cei mai incintati au fost parintii care isi vor permite „luxul“ de a-si trimite odraslele la joaca.


„In functie de vreme, vom demara lucrarile de renovare la locurile de joaca. Totusi, dupa calculele noastre, in primavara acestea ar trebui inaugurate. Inca nu stim cu precizie cite vor fi incluse in acest program. In prezent, subalternii mei pun la punct toate detalile si, cind totul se va finaliza, vom sti care vor fi cele care vor beneficia de cele doua miliarde de lei puse la dispozitie in acest an“, a mentionat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Daca in prezent copiii sint nevoiti de cele mai multe ori sa ocoleasca locurile de joaca din cartiere, peste citeva luni, acestea ar urma sa se transforme in adevarate parcuri de distractie. Toboganele, leaganele, tiribombele vor fi, cel mai probabil, inlocuite, deoarece majoritatea sint intr-un stadiu avansat de degradare. Cea mai mare parte a materialului din care sint construite a devenit treptat sursa de venit pentru hotii de fier vechi. Desi locatarii din zonele unde acestea sint amplasate au semnalat acest lucru politiei, nu s-a luat nici o masura, conform declaratiilor acestora.


Locurile de joaca, distruse de huligani


Dupa ce renovarile vor fi finalizate, cel mai dificil va fi sa pastreze locurile de joaca. Municipalitatea s-a gindit insa si la acest aspect si a decis sa faca apel la craioveni, pentru a impiedica risipirea altor miliarde.


„Sintem constienti ca vor fi persoane care vor incerca din nou sa aduca locurile de joaca intr-o stare deplorabila. Ii vom ruga in primul rind pe cei din zonele respective sa aiba grija de ele. In acest mod, speram sa nu mai fim nevoiti sa facem iar investitii peste citeva luni“, a incheiat Nedelescu.


Craiovenii care au copii mici au reactionat pozitiv la aceasta initiativa, insa au fost rezervati in ceea ce priveste pastrarea lor in conditii bune. Din experienta anilor trecuti, acestia au precizat ca, in maximum o luna, locurile de joaca vor fi distruse.


„Nu stiu cit timp vor fi pastrate. Cei care le distrug, cel putin la noi, in zona Ciuperca, sint huliganii, care se string noaptea, stau cu picioarele pe ele si beau, apoi le distrug. Eu am un baietel de trei ani, dar nu il las in fata blocului la leagane, pentru ca odata s-a zgiriat de un tobogan ruginit si a facut o infectie“, a declarat o craioveanca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU