10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalViolatorul de taximetriste, deferit justitiei

Violatorul de taximetriste, deferit justitiei

Dosarul penal al lui Mircea Nuta, barbatul banuit ca a violat mai multe femei din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Timis, in special taximetriste, a ajuns acum pe masa judecatorilor doljeni. Nuta este acuzat, deocamdata, de savirsirea unui viol, a unei tentative de viol, a trei tilharii, o lipsire de libertate si un furt calificat, comise doar pe raza judetului Dolj. Cautat luni in sir de politistii din toata tara, barbatul care a bagat spaima in taximetriste a fost prins de un angajat al Gazetei de Sud, care l-a dat pe mina oamenilor legii.


Mircea Nuta, de 38 de ani, din comuna doljeana Bratovoiesti, devenise, cu circa un an in urma, spaima tuturor taximetristelor din România. Barbatul agresase si jefuise sau violase mai multe soferite din diferite judete ale tarii. Violatorul in serie si-a facut „debutul“ in Dolj, pentru ca, dupa mai multe infractiuni savirsite in diverse locuri din tara, tot in Dolj sa fie prins.


Taximetrista violata la Malu Mare


Pe 28 octombrie 2003, in jurul orei 11.30, o taximetrista de la firma craioveana Romnicon a luat in masina un barbat. Clientul a urcat din zona Ciuperca si a solicitat sa fie dus in satul Ghindeni din comuna Malu Mare, la circa 13 kilometri de Craiova. Pe soseaua Craiova – Bechet, imediat dupa iesirea din Malu Mare, clientul i-a spus femeii de la volan sa vireze la stinga, pe un drum lateral, pretextind ca doreste sa ia niste brinza de la o stina. Dupa circa 100 de metri, in apropierea unei paduri, pasagerul i-a cerut soferitei sa opreasca, a coborit din masina si s-a dus in partea din spate a autoturismului Tico. „Ai agatat ceva la roata din spate“, i-a zis taximetristei, care, fara sa banuiasca faptul ca e o capcana, a coborit si ea din masina sa vada daca s-a intimplat ceva. Clientul, insa, a tabarit cu pumnul asupra femeii, a doborit-o la pamint, apoi a tras-o tiris spre padure, unde a dezbracat-o pentru a o viola. Taximetrista, insa, a ripostat, s-a luptat cu agresorul, care, in final, a renuntat la ideea intretinerii unui raport sexual, multumindu-se doar sa-i smulga femeii de pe degete doua inele si o verigheta din aur. Apoi individul s-a ridicat, s-a dus la masina, a smuls firele aparatului de taxat, a luat de pe bord suma de 400.000 de lei, apoi a disparut in padure.


Acelasi loc, aceleasi minciuni, o alta soferita


Pe 12 noiembrie 2003, o alta taximetrista craioveana a fost victima unui atac similar. In jurul orei 15.00, un barbat a urcat intr-un taxi Matiz al firmei PMI, stationat in zona Bancpost, si a rugat-o pe femeia de la volan sa-l duca spre Ghindeni. Parind ca se razgindeste, la iesirea din Malu Mare i-a spus taximetristei sa o ia la stinga, pe un drum de tara, ca vrea sa treaca pe la soacra lui, sa ia niste brinza si niste faina. Femeia de la volan i-a urmat indicatiile, insa, vazind ca se apropie de o padure, a banuit ca e ceva necurat la mijloc si i-a spus clientului sa coboare, ca nu mai continua cursa. Clientul a devenit violent si a inceput s-o loveasca cu pumnii pe soferita, i-a smuls cheile din contact, apoi a amenintat-o ca o omoara in bataie daca nu-i da verigheta de aur pe care femeia o avea la mina. Victima s-a opus, agresorul a incercat sa ii ia verigheta cu forta, insa bijuteria a cazut in iarba in timpul incaierarii, nemaifiind gasita. Suparat, clientul a imobilizat-o pe femeie si a obligat-o sa intretina cu el un raport sexual, dupa care a disparut din nou. Taximetrista violata s-a dus direct la politie, povestind ce i se intimplase.


Cercetind masina, criminalistii au ridicat de pe bancheta din spate o amprenta, pe baza careia au stabilit ca, in ambele cazuri, agresorul fusese Mircea Nuta, din comuna Bratovoiesti. Politistii n-au reusit sa puna mina pe el, intrucit disparuse de la domiciliu, asa ca l-au dat pe Nuta in urmarire generala.


Din violator, s-a reprofilat in hot de gaini


Violatorul de taximetriste, dindu-si seama ca e cautat, a incercat sa-si schimbe „domeniul de activitate“. In seara de 1 ianuarie 2004 se afla pe raza comunei doljene Bradesti, unde s-a cinstit cu mai multe pahare cu tuica impreuna cu localnicul Grigore Oprea, la barul SC OFICIAL EXIM SRL. Nuta l-a condus apoi pe Oprea acasa, a pindit pina ce acesta a stins lumina si s-a dus la culcare, apoi a patruns in casa prin pod, cautind bunuri de valoare pe care sa le fure. Pentru ca n-a gasit nimic de valoare prin casa – ba s-a si taiat la mina intr-un geam pe care l-a spart din greseala – a iesit in curte si a furat din cotet sapte gaini, pe care le-a vindut a doua zi unei persoane necunoscute, pe o nimica toata.


Oamenii legii au ridicat de pe geamul spart mai multe amprente, stabilind pe aceasta cale ca autorul „gainariei“ este acelasi Mircea Nuta.


Prins de un angajat al Gazetei de Sud


Incursiunile amoroase ale violatorului in serie au fost intrerupte brusc pe 6 februarie 2004. In jurul orei 13.30, un angajat al Gazetei de Sud l-a vazut pe consateanul sau Mircea Nuta in apropierea stadionului Tineretului din Craiova. „Se deplasa incet, cautind probabil vreun taximetru. In nici un caz nu avea de gind sa se duca acasa“, a sustinut comisarul-sef Cojocariu. Minel Buzescu, distribuitor de abonamente la Gazeta de Sud in comuna Bratovoiesti, se afla in zona stadionului Tineretului impreuna cu un prieten, Florinel Pescareanu, cind l-a recunoscut pe Nuta dupa poza din ziar. Fara sa se lase intimidat de reputatia acestuia, Minel Buzescu si Florinel Pescareanu l-au imobilizat pe violator si l-au impins intr-o librarie din apropiere de unde au anuntat politia. „Eram prin Craiova in masina cu Florinel Pescareanu. La un moment dat, Florinel mi-a zis: «Uite-l pe nea Mircica!» Eu i-am spus atunci sa traga pe dreapta, am coborit repede din masina, l-am prins de miini pe la spate si i-am sarit in cap. Desi lumea striga «Ce aveti, domnule, cu el?», am reusit sa-l trag intr-o librarie si sa anunt politia“, a spus Minel Buzescu.


Batrina legata de pat si jefuita in judetul Gorj


Dupa prinderea lui, procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au aflat ca Nuta se afla si in atentia procurorilor gorjeni, pentru o alta fapta.


Pe 11 octombrie 2003, in Piata Centrala din Tirgu Jiu, Nuta a abordat-o pe batrina Maria Burghiu, de 71 de ani, care vindea brinza impreuna cu nepotul ei, si a intrebat-o daca nu poate sa-l angajeze cioban la stina ei. Stiind ca e cautat, violatorul de taximetriste s-a prezentat sub numele de Marius Putulan, aratind si un buletin pe care era trecut acest nume. Actul de identitate era real, fiind insa sustras de Nuta de la posesor cu ceva vreme in urma. Batrina a acceptat si l-a condus pe „Putulan“ in aceeasi seara la stina ei, unde mai erau doi ciobani. Citeva zile mai tirziu, ceilalti doi ciobani l-au lasat singur la stina pe Nuta, care s-a gindit sa profite de acest moment. In noaptea de 13/14 octombrie 2003, Mircea Nuta a patruns in incaperea unde dormea batrina Maria Burghiu si, folosind forta, a constrins-o pe femeie sa-i dea toti banii pe care ii avea in casa – 2.500.000 de lei. Agresorul a disparut apoi in noapte, nu inainte de a o lega pe batrina cu o sfoara de patul metalic in care femeia se odihnea. Initial, batrina a reclamat ca fusese jefuita, pentru ca, ulterior, sa revina asupra declaratiei, sustinind ca a fost si violata. Anchetatorii nu au descoperit insa probe in acest sens.


Nuta prefera taximetristele blonde


Curind s-a dovedit ca violatorul taximetristei din Craiova avea o activitate infractionala mult mai bogata decit se asteptau politistii. „Era un fel de infractor-voiajor, caruia ii placeau blondele. Se angaja temporar la stine sau ferme de vite. Apoi se folosea de taximetriste pentru a ajunge la locul de munca. Dupa comiterea unui viol isi schimba locul de munca“, il descria comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului Politiei Judiciare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj.


Autorul faptelor a fost expertizat psihiatric de specialistii Institutului de Medicina Legala „Mina Minovici“ din Bucuresti, care au constatat ca invinuitul sufera de „tulburari de personalitate de tip antisocial, intelect liminar“, dar ca isi pastreaza capacitatea de a discerne asupra faptelor sale.


Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au dispus luni trimiterea lui in judecata, Nuta fiind acuzat ca a savirsit un viol, o tentativa de viol, trei tilharii, o lipsire de libertate si un furt calificat. Pentru aceste fapte, inculpatul, aflat acum in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, risca pina la 20 de ani de inchisoare, asupra pedepsei urmind sa se pronunte Tribunalul Dolj, unde se afla acum dosarul penal.


Alte soferite atacate in judetele Mehedinti si Timis


Mircea Nuta urmeaza sa raspunda insa si pentru agresarea altor taximetriste, in judetele Mehedinti si Timis.


Pe 27 noiembrie 2003, in Drobeta Turnu Severin, Nuta a urcat intr-un taxi condus de o femeie, solicitind sa fie dus pina in localitatea Balota. Cind a ajuns la destinatie, a platit contravaloarea cursei, apoi s-a razgindit. A scos un cutit si i l-a pus soferitei la git, ba chiar a si crestat-o putin, pentru a fi convingator, i-a luat toti banii, apoi a disparut.


O alta taximetrista a fost atacata si violata de Nuta in seara de 17 ianuarie 2004. Procedind in stilul caracteristic, Mircea Nuta a urcat intr-un taxi condus de o femeie, solicitindu-i soferitei sa-l duca din Timisoara pina in comuna Recas, la vreo 20 de kilometri distanta. A pretextat ca are o stina in acea zona si vrea sa ia de acolo niste brinza ca s-o duca „la oras“, s-o vinda in piata. Pe drum, clientul si-a schimbat brusc comportamentul, devenind violent. A scos cutitul si a crestat-o pe femeie pe miini, amenintind-o ca o omoara, apoi a violat-o. Taximetrista a reusit sa scape numai dupa ce i-a spus lui Nuta ca si-a anuntat colegii prin statie si acestia vor veni in curind sa o caute. Agresorul a fugit, nu inainte de a o lasa pe soferita fara telefonul mobil, pe care l-a valorificat ulterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS