11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCodul de Procedura Penala

Codul de Procedura Penala

Manolea a fost trimis dupa gratii la noua luni dupa ce a spart casa unei avocate

Un spargator a fost arestat ieri dupa ce jefuise casa unei avocate din Craiova. Costel Manolea, de 29 de ani, din Hunedoara, a locuit o vreme in Craiova, la concubina lui, apoi s-a „mutat“ in uscatoria unui bloc din cartierul Craiovita Noua. In seara zilei de 2 aprilie 2004, Manolea a urcat catre etajul al IV-lea al blocului, cu gindul sa doarma peste noapte in uscatorie. Trecind pe linga o usa lasata intredeschisa, in ciuda orei inaintate, barbatul n-a rezistat tentatiei de a intra. A bagat intii capul pe usa, apoi, dindu-si seama ca proprietarii se uita la televizor, a intrat si a furat de pe frigiderul din hol doua telefoane mobile si o geanta diplomat. Telefoanele le-a vindut a doua zi pe nimica toata, insa geanta diplomat a persoanei jefuite – o tinara avocata – a fost o mare dezamagire, negasind in ea decit vreo 500.000 de lei, plus o gramada de carti juridice. A luat banii, apoi a aruncat geanta la ghena unui bloc.

A sasea condamnare

Hotul a avut nesansa ca geanta sa fie gasita de o femeie, care a contactat-o pe avocata si i-a restituit diplomatul. Avocata s-a dus la politie, unde criminalistii au reusit sa preleveze o amprenta de pe Codul de Procedura Penala, aflat in interior si cu care spargatorul umblase atunci cind scotocea prin diplomat dupa bani. Pe baza acestei amprente, politistii si procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au reusit sa-l identifice pe autor.

Costel Manolea s-a sustras mai multa vreme urmaririi penale. Miercuri, cu putin inainte de prinz, politistii din Hunedoara au reusit sa-l prinda si sa-l trimita in aceeasi seara la Craiova. Ieri-dimineata, judecatorii craioveni au si emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pe o durata de 30 de zile. Cercetat pentru furt calificat, Manolea nu este pentru prima data in spatele gratiilor, avind inca cinci condamnari la activ, tot pentru furturi.

Politistii si procurorii le recomanda cetatenilor sa fie vigilenti. In cazul prezentat mai sus, anchetatorii considera ca avocata si sotul ei au la rindul lor o parte din vina, lasind intredeschisa usa de la intrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS