12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAfaceristul gorjean Relu Stefanoiu - la zdup

Afaceristul gorjean Relu Stefanoiu – la zdup

• Procurorii sustin ca Stefanoiu a prejudiciat statul cu sapte miliarde de lei • Omul de afaceri din Novaci a beneficiat de mai multe lucrari din banii publici • Relu Stefanoiu este prieten la catarama cu fosta glorie a Rapidului, Rica Raducanu

Omul de afaceri Florentin Stefanoiu, patronul echipei de fotbal Senaco Novaci, a fost retinut miercuri seara de politistii gorjeni pentru evaziune fiscala si achizitionarea fara autorizatie de substante periculoase. Afaceristul a fost adus ieri-dimineata la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, unde procurorii i-au prezentat materialul de urmarire penala.

Gheorghe Constantinescu, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat: „Invinuitul Florentin Stefanoiu este cercetat pentru infractiuni la Legea 87/1994, art. 289, si 312 din Codul Penal. S-a retinut din cercetarile efectuate pina in prezent ca acesta a produs un prejudiciu de sapte miliarde de lei prin neinregistrarea in contabilitate a unor sume rezultate din incheierea unor contracte cu anumite firme din judetul Gorj, si din alte judete ale tarii. De asemenea, in cursul anului 2000, in calitate de administrator la SC GILORT TRANSPORT SA, a efectuat operatiuni privind circulatia produselor toxice, constind in achizitionarea, prelucrarea si livrarea acestora fara sa detina autorizatie de functionare eliberata de Inspectoratul de Protectia Muncii si nu a inregistrat in contabilitate facturile prin care a achizitionat astfel de substante, sustragindu-se de la plata obligatiilor fiscale in suma de 180 de milioane de lei. Infractiunea pentru care a fost retinut este la Legea nr. 87/1994 privind inregistrarea in contabilitate de lucrari nereale prin diminuarea impozitului pe profit. Vor fi si alte persoane audiate in acest caz“.

Stefanoiu risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 15 ani. Acesta a fost prezentat de Parchet instantei de judecata cu propunere de emitere a mandatului de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. Tribunalul Gorj a emis pe numele lui Florentin Stefanoiu un mandat de arestare pe o durata de 15 zile.

Afaceri din banii publici

Relu Stefanoiu, asa cum este cunoscut, a intrat in atentia opiniei publice in urma cistigarii a numeroase lucrari finantate din banii publici, in special asfaltari de drumuri, ca urmare a relatiei apropiate cu presedintele de atunci al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie. Acesta a spus ca ii pare rau ca Stefanoiu a fost arestat: „Imi pare rau. Il stimez ca om, dar fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele lui“. Ion Calinoiu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, a precizat ca Stefanoiu nu mai are acum nici o lucrare finantata de institutia pe care o conduce.

Firma lui Relu Stefanoiu, SENACO Novaci, a beneficiat de multe lucrari de asfaltari de drumuri judetene. Acesta a mai facut afaceri si cu Intreprinderea de Drumuri si Poduri Gorj, unitate subordonata consiliului judetean, care a cumparat de la SENACO nisip si pietris la preturi mult mai mari decit cele de pe piata.

Relu Stefanoiu – om de fotbal

Relu Stefanoiu este cunoscut si ca om de fotbal. El este patronul echipei Senaco Novaci, care activeaza in Divizia C. La formatia acestuia sint legitimati Rica Raducanu si Marian Rada, care au evoluat in campionatul trecut in citeva meciuri oficiale. De altfel, Rica Raducanu si Relu Stefanoiu sint foarte buni prieteni, fosta glorie a Rapidului fiind prezenta la numeroase petreceri organizate de Stefanoiu. Patronul echipei de fotbal din Novaci mai este un mare admirator al echipei Craiova Maxima. Acesta a organizat la Novaci multe si meciuri demonstrative la care au participat fostii componenti ai Universitatii Craiova din anii ’83-’84. Mai mult decit atit, Aurica Beldeanu, Irimescu si altii au antrenat pentru scurte perioade de timp echipa Senaco Novaci. Relu Stefanoiu a achizitionat, cu suma de 250 de milioane de lei, ghetele de fotbal ale lui Gica Popescu cu care fostul mare fotbalist a marcat ultimul gol, din lovitura de la 11 metri, cistigind astfel Cupa UEFA cu echipa Galatasaray.

Relu Stefanoiu mai este si un inrait jucator la loto, el cistigind 700 de milioane la 6 din 49.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS