12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabanda cu tigari la Craiova

Contrabanda cu tigari la Craiova

Lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP ) Dolj au pus mina pe un transport de tigari de contrabanda exact in momentul in care acestea erau descarcate la domiciliul unui craiovean. Oamenii legii i-au prins in flagrant pe Daniel Blindu, de 32 de ani, si Dumitru Moroiu, de 29 de ani, ambii din Galati, care tocmai descarcau, marti, un microbuz incarcat cu 1.000 de cartuse cu tigari fara timbru, la domiciliul lui Romica Martin, din cartierul craiovean Brestei. In casa lui Martin, politistii au mai descoperit 900 de cartuse cu tigari, tot fara timbru.

In urma verificarilor, anchetatorii au stabilit ca tigarile ii apartineau lui Florian Stegaroiu, de 39 de ani, din Craiova, care inchiriase o camera de la Romica Martin, pentru a o folosi drept depozit. Tigarile – apartinind marcilor Raquel, Saint George, Viceroy, Plugarul, BT, Ronson si Delfin – fusesera introduse in tara din Republica Moldova, prin intermediul unei filiere romano-moldovene.

Toate tigarile gasite la perchezitie au fost ridicate de politisti in vederea cercetarilor. Concret, este vorba de 19.909 pachete cu tigari, in valoare de circa o jumatate de miliard de lei, care au fost depozitate la camera de corpuri delicte a IPJ Dolj. Totodata, Florian Stegaroiu, proprietarul tigarilor, a ramas fara 46.350.000 de lei si 150 de dolari, bani gasiti asupra lui, care au fost ridicati de politie. Lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in aceasta afacere cu tigari netimbrate, in cadrul unui dosar penal intocmit pentru savirsirea infractiunii de contrabanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS