16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOameni noi la Prefectura Gorj

Oameni noi la Prefectura Gorj

• Lupta apriga pentru postul de consilier rom • Stefan Marian Popescu-Bejat declara ca deocamdata juristii nu au vrut sa ii spuna prea multe despre scandalul tiparirii buletinelor de vot • Prefectul are si un nou sofer: Cristi Craciunescu, revenit de la subprefect • Cristi Craciunescu a „schimbat“ pina in prezent 12 prefecti si subprefecti

Angajatii Prefecturii Gorj au intrat in evaluare, in urma careia se va stabili daca sint apti sa mai ocupe posturile din institutie. Daca cei vechi au intrat in verificari, la prefectura au inceput deja sa sosesca noi angajati sau sa fie reconfirmati in functie cei vechi. In ce priveste numele noi, prefectul de Gorj, Stefan Popescu-Bejat, si-a numit un nou consilier pe probleme de presa, audiente si relatii cu publicul. Este vorba despre Lucian Medar, profesor la Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu si membru al PD Gorj. Directorul de cabinet nu a fost inca stabilit, insa cel mai probabil acesta va fi Constantin Cilibiu, inginer minier si membru PD. Cilibiu va sosi la Prefectura Gorj numai daca nu va fi numit secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, post ocupat in prezent de Gavril Baican. Despre acesta din urma se spune ca se afla in carti pentru preluarea conducerii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Romii nu se inteleg pentru postul de consilier

Postul de consilier pe probleme de romi este aprig disputat de liderii din judet ai acestei etnii. Alin Bobu, actualul consilier al prefectului de Gorj pe probleme de romi, a fost reconfirmat ieri in functie, insa dupa citeva ore Nelu Pavel, presedintele Partidei Romilor Gorj, a intervenit si a cerut si el postul. In timp ce lui Alin Bobu i se promisese ca va fi in continuare consilier, Nelu Pavel a ramas cu buza umflata. Acesta din urma era foarte nemultumit si a mers la Popescu-Bejat pentru a-si spune pasurile. Pavel a precizat ca se bucura atit de sustinerea romilor din judet, cit si a conducerii organizatiei de la centru, fiind indreptatit astfel sa ocupe postul de consilier pe probleme de romi. Actualul presedinte al Partidei Romilor a mai fost consilier pe probleme de romi, insa in urma unui scandal a fost schimbat din functie de fostul prefect, Mugurel Surupaceanu. De altfel, Nelu Pavel a fost condamnat cu suspendare pentru conducere fara permis, liderul romilor fiind cercetat si in alte dosare. In prezent, Pavel este consilier de specialitate al presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu. Bejat a precizat ca Alin Bobu va ramine consilier al prefectului.

Problema buletinelor de vot, tinuta la „saltea“

Stefan Popescu-Bejat a mai declarat ca una dintre problemele despre care nu a putut sa afle prea multe detalii de la angajatii sai este cea a tiparirii buletinelor de vot. In prezent, sefa Serviciului juridic este Ioana Calinescu, cea care a facut de rusine institutia in instanta, prin prestatia sa lamentabila, pierzind procesul cu REGIONAL MEDIA. La Curtea de Apel din Craiova este programat in aceasta luna primul termen al recursului la procesul pierdut la Tirgu Jiu, in care se solicita anularea contractului pentru tiparirea buletinelor de vot. „Ioana Calinescu este sefa Serviciului juridic. Eu i-am intrebat daca au vreo problema aparte si toti s-au eschivat. Cunosc ceea ce s-a intimplat si stiu ca am mostenire acel proces. Deocamdata, ii mai las. Oricum, toata lumea a intrat intr-o evaluare. Vor cunoaste toti fisa postului“, a spus Bejat. Unul dintre cei mai longevivi angajati ai Prefecturii Gorj este Cristi Craciunescu, soferul prefectului, revenit pe post de la subprefect. Cristi Craciunescu, care se bucura de o experienta vasta in sefi de prefectura, a condus masina pentru 12 prefecti si subprefecti. Cea mai lunga perioada l-a „plimbat“ pe Toni Grebla, in timp ce pentru fostul subprefect, Eugen Vilceanu, nu a fost sofer decit o jumatate de ora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS