La Dolj, buletinele de vot vor fi tiparite de o firma specializata in cresterea „magarilor, asinilor si catirilor“

Autori


Buletinele de vot din Dolj pentru alegerile generale se pare ca vor fi tiparite la sediul judetean al PSD de pe strada Mihail Kogalniceanu, nr. 21, din Craiova, de o firma al carei obiect principal de activitate este comertul cu amanuntul in magazine nespecializate cu vinzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Societatea SHOPING MARKET SRL desemnata, dupa lungi tirguieli, cistigatoare a licitatiei pentru tiparirea buletinelor de vot de catre Prefectura Dolj, are sediul declarat la aceeasi adresa la care figureaza sediul organizatiei judetene a PSD. Cel putin asa se prezinta situatia daca privesti numerele de identificare ale imobilelor de la adresa de care vorbeam. Prefectura Dolj, prinsa cu mita in sac de Mititelu pentru ca nu a intocmit un caiet de sarcini care sa respecte dispozitiile legale in vigoare, l-a declarat pe acesta cistigator de frica sa nu-i fie licitatia aminata si, o data cu ea, data alegerilor generale. Buletinele de la Dolj vor fi tiparite de o firma care, pe linga vinzarea de bauturi si tutun, mai este specializata in „cresterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, magarilor, catirilor, asinilor, porcilor, pasarilor si a altor animale“.

Licitatie cu cintec si strigaturi

Prefectura Dolj a organizat pe 5 noiembrie 2004 selectia de oferte pentru tiparirea buletinelor de vot la care s-au prezentat mai multe firme, printre care SHOPING MARKET, EUROPAPER SA si SC MEDIA SUD MANAGEMENT. Dupa deschiderea plicurilor si analizarea ofertelor, comisia de evaluare formata din presedinte Ionel Ciobotea si membrii Baloi Olimpia, Eugen Marinescu, Ervin Popovici si Victor Nicoara a declarat cistigatoare SC MEDIA SUD MANAGEMENT SA cu adresa nr. 12750 din 5 noiembrie 2004. Comisia a adus la cunostinta societatii cistigatoare faptul ca a obtinut cel mai bun punctaj, respectiv 88,46 puncte. A doua zi dupa declararea cistigatoarei, firmele SHOPING MARKET si EUROPAPER SA au depus contestatii la comisia de evaluare a ofertelor de pret, solicitind nulitatea licitatiei desfasurate pe 5 noiembrie 2004. Contestatarii au reclamat faptul ca la intocmirea caietului de sarcini nu s-au respectat mai multe acte normative in vigoare, desi acest lucru ar fi trebuit sa-l faca inainte de inceperea licitatiei. La citeva ore dupa primele contestatii, SHOPING MARKET a mai depus o contestatie prin care si-a ajustat cererile, solicitind de aceasta data comisiei sa reevalueze punctajul acordat, motivind ca societatea intruneste toate conditiile de siguranta referitoare la supravegherea video si la depozitarea hirtiei si a buletinelor de vot, pretinzind ca are si procentul de calitate cel mai bun, desi in oferta initiala aceste lucruri nu erau evidentiate. La punctul doi al acestei contestatii, societatea adauga in subsidiar ca „organizarea si desfasurarea licitatiei a fost neconforma cu actele normative ce reglementeaza achizitiile publice si, in consecinta, sa constatati nulitatea licitatiei desfasurate pe 5 noiembrie“.

Dupa ce a considerat contestatiile neserioase, Prefectura Dolj s-a razgindit

Luind act de cele patru contestatii formulate de cele doua societati controlate de Adrian Mititelu, comisia a trimis pe adresa SC Media SUD MANAGEMENT SA, societatea declarata cistigatoare, pe 9 noiembrie, o adresa in care spunea urmatoarele: „Prin prezenta va facem cunoscut faptul ca la Prefectura Dolj au fost depuse si inregistrate doua contestatii de la societatile SC EUROPAPER SA si SC SHOPING MARKET SRL cu privire la rezultatul evaluarii ofertelor privind atribuirea contractului de achizitie publica pentru tiparirea buletinelor de vot pentru alegerile generale din 28 noiembrie, in conformitate cu prevederile OUG nr. 60/2001 cu modificarile si completarile ulterioare. Va instiintam despre aceste contestatii si despre decizia noastra, de a nu suspenda procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica, intrucit ne aflam sub incidenta art. 85 al. 4 lit. b din actul normativ mai sus-mentionat“. Articolul mentionat in adresa comisiei de analiza si oferta a Prefecturii Dolj prevede urmatoarele: „Contestatia este in mod evident nejustificata sau continutul acesteia este in mod evident neserios“. Pe baza acestui singur articol, contestatiile depuse de cele doua firme au fost, astfel, considerate neserioase de catre Prefectura Dolj, care, prin adresa trimisa SC MEDIA SUD MANAGEMENT recunostea ca si dupa analizarea contestatiilor, cistigatoare raminea tot SC MEDIA SUD MANAGEMENT SA. Toate acestea se intimplau pe 9 noiembrie 2004, la patru zile dupa licitatie. In aceeasi zi, 9 noiembrie 2004, Prefectura Dolj, prin comisia de analizare oferte, trimite o alta adresa societatii cistigatoare, prin care solicita depunerea de noi documente la oferta initiala, desi caietul de sarcini intocmit nu prevedea asa ceva. Comisia chiar s-a deplasat la fata locului sa vada conditiile de supraveghere a procesului tehnologic de tiparire si de securitate, precum si conditiile de depozitare. Dupa vizita comisiei, tot pe 9 noiembrie (zi fierbinte pentru membrii comisiei) aceasta emite rezolutia nr. 12516 prin care, surprinzator, admite contestatia formulata de SC SHOPING MARKET SRL si recalculeaza punctajul acordat initial, desi in aceeasi zi considerase toate contestatiile ca fiind neserioase si nejustificate.


In felul acesta, SHOPING MARKET „a sarit“ spectaculos de la 68 de puncte, cite acumulase initial, la 95.5 puncte si a fost declarata cistigatoare. Practic, prin decizia luata, comisia de la prefectura a revocat comunicarea cu nr. 12.750 din 5 noiembrie 2004, transmisa tuturor partilor participante la licitatie, prin care SC MEDIA SUD MANAGEMENT SA fusese declarata cistigatoare. Trebuie subliniat faptul ca SHOPING MARKET a contestat de la inceput si pina la sfirsit faptul ca intocmirea caietului de sarcini nu s-a facut cu respectarea actelor normative in vigoare. In conditiile in care comisia ar fi luat in serios contestatia, trebuia sa raspunda punctual la sesizarile facute pe marginea informitatii caietului. Varianta „B“, care tine de zvonuri, este legata de faptul ca onorabila comisie nu ar fi putut sa declare nula licitatia pentru informitatea caietului deoarece reluarea licitatiei nu s-ar mai fi putut face decit respectind prevederile legale, adica nu mai putin de 30 de zile de la ultima licitatie. Acest lucru ar fi dus la caderea unor capete din prefectura, lucru pe care nu l-a dorit nici unul dintre functionarii comisiei.

Cine este SHOPING MARKET?

Societatea a fost infiintata in februarie 2004 de catre cei doi actionari, SC MAXITEC SRL, la care unic actionar era in 2003 SC REGIONAL MEDIA SA, firma radiata recent din Registrul Comertului, si SC AAGIROM SA, ambele cu sediul in strada Mihail Kogalniceanu nr. 17. De asemenea, in noiembrie 2003 REGIONAL MEDIA SA avea actiuni si la SC AAGIROM, alaturi de Adrian Mititelu, Sorin Mitran, Gigel Preoteasa si Joavina Gheorghe, personaje implicate in fuziunile repetate care au dus la falimentul SC GRUP VULCAN SA. Practic, la SC SHOPING MARKET SRL, firma care a cistigat licitatia pentru tiparirea buletinelor de vot din Dolj, actionara principala este SC REGIONAL MEDIA SA, societate implicata in scandalul tiparirii buletinelor de vot din judetul Gorj. Sediul din strada Mihail Kogalniceanu nr. 21, unde isi desfasoara activitatea SC SHOPING MARKET, a fost inchiriat in februarie 2004 de la SC REGIONAL MEDIA, care, la rindul ei, il cumparase de la SC ROM EURO SA in noiembrie 2002 pentru suma de 200 de milioane de lei. La prima vedere, pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 21 functioneaza sediul judetean al PSD Dolj. In aceste conditii, nimeni nu mai stie daca sediul partidului de guvernamint functioneaza in cladirea lui Mititelu sau societatea lui Mititelu functioneaza in sediul partidului de guvernamint. Dincolo de toate inadvertentele obisnuite cind este vorba de firmele acolitilor lui Mititelu, societatea declarata cistigatoare la licitatia de atribuire a buletinelor de vot pentru Dolj nu se omoara cu activitatea economica, deoarece, conform informatiilor de la DGFP Dolj, SHOPING MARKET a depus balanta 0, deci nu are activitate si vrea sa o inceapa cu tiparirea buletinelor de vot, desi este mare specialista in cresterea tuturor raselor de magari.Comenteaza acum

Alte stiri

11 decembrie 2018

INS: Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 3,4%

Preţurile de consum în luna noiembrie 2018 comparativ cu luna noiembrie 2017 au crescut cu 3,4%, astfel că inflaţia s-a redus de la 4,3% în octombrie, potrivit datelor transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), printr-un ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 8 ianuarie 2005

Actualitate

» Guvernul a numit in functii 35 de prefecti
» Scurte stiri
» Finantele scot la vinzare bunuri in valoare de peste 13 miliarde de lei
» Regia de Apa va trece la debransarea datornicilor
» Din 2005, mai multa munca pentru functionarii publici
» PNA a facut recurs in cazul Contoloru
» Romii din Dolj nu vor sa invete carte
» Primele disfunctii ale pilotarii invatamintului preuniversitar doljean
» Bursa posturilor in Ministerul de Interne si politie
» Un copil isi doreste de ziua lui o pereche de adidasi
» Bejat a fost numit prefectul judetului Gorj
» Batrin, snopit in bataie de un cioban
» Cei mai rai detinuti ai Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova, indulciti cu prajituri
» Proprietarii de autoturisme cu Euro 1 primesc rovinieta pe propria raspundere
» „Calu“ prefera bicicletele cu 18 viteze

Local

» „Este un mod de a face oamenii sa se aboneze la un ziar pe care nu si-l doresc!“
» Ilegalitate flagranta privind tiparirea buletinelor de vot
» Finantele publice au blocat conturile a doua firme care nu mai exista
» Consiliul Superior al Magistraturii zice ca judecatorul Traistaru e baiat bun

Dolj

» Mititelu a adus ghinion PSD
» La Dolj, buletinele de vot vor fi tiparite de o firma specializata in cresterea „magarilor, asinilor si catirilor“

Gorj

» Buletinele de vot din Gorj vor fi tiparite de o societate care nu mai exista
» Prefectura Gorj a reziliat contractul pentru tiparirea buletinelor de vot

Sport

» Plesan este aproape de Galatasaray
» Parma a relansat lupta pentru titlu
» „Vreau sa cistig un trofeu major cu Inter“
» Paul Codrea si Bogdan Patrascu au fost titulari
» de la nationala Frantei „Nu-mi place sa fiu sef!“
» Lucescu a achizitionat un jucator din Paraguay
» Am scapat de Van Nistelrooy
» „Eu sint numarul 1“
» Njock a semnat cu Mons Bergen
» „Sintem propriii nostri dusmani!“
» Jucatorii satelitului Universitatii se vor reuni la stadionul din Valea Rosie, sub comanda lui Ionel Luta
» Senic reia sezonul in Bucuresti Stancuta s-a transferat la CIP Deva
» Se cunosc deja semifinalistele

Opinii

» TE LEPEZI DE SATANA?

Top