10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGenica Boerica - sechestru pe casa si masinile de lux

Genica Boerica – sechestru pe casa si masinile de lux

Surprinzator, Boero si-a platit taxele si impozitele locale la BACHUS SA Craiova

In ciuda faptului ca a primit returnari ilegale de TVA de sute de miliarde de lei, Genica Boerica a avut si momente, ce-i drept putine, cind si-a platit darile catre stat. Este vorba despre un caz singular, mai precis societatea BACHUS SA Craiova, care nu are nici un fel de datorie catre bugetul local, Boerica achitindu-si cu constiinciozitate taxele si impozitele locale.

Tinind cont de tepele de sute de miliarde de lei pe care le-a dat bugetului de stat, scrupulozitatea temporara manifestata de Boerica este mai mult ca sigur o intimplare. La o simpla privire aruncata asupra celorlalte bunuri proprietate privata sau datoriilor catre bugetul de stat, poti descoperi restante de plata de miliarde de lei. Spre exemplu, lui Boerica nu i-a pasat prea mult ca imobilul proprietate personala din strada Ana Ipatescu sau cele sase masini de lux pe care le detinea impreuna cu familia nu aveau taxele platite catre primarie, acestea ridicindu-se la aproximativ 20 de milioane de lei acumulate in ultimii doi ani. Conform unor surse oficiale, in momentul de fata, pe bunurile respective au fost emise titluri executorii, urmind sa fie valorificate in viitor pentru recuperarea creantelor. Spre deosebire de acestea, „palatul“ de pe strada Unirii, de unde a fost ridicat de procurorii si jandarmii din Bucuresti in urma cu citeva luni, este trecut pe numele unei firme.

BACHUS SA – curata la „locale“, plina de datorii la stat

Daca la bugetul local BACHUS SA Craiova este curata ca lacrima, altfel sta situatia in ceea ce priveste bugetul consolidat al statului, unde firma lui Boerica datoreaza aproximativ sapte miliarde de lei, la care se vor adauga in timp dobinzi si penalitati de intirziere. Banii cu pricina trebuie recuperati de Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, care a pus sechestru pe mai multe bunuri vindute de-a lungul timpului prin mai multe licitatii, in urma carora a recuperat o parte din creante. Metoda adoptata de Finante a fost aceea a pasilor marunti: valori modice, dar sigure. Cea mai recenta licitatie la care au fost vindute bunuri apartinind SC BACHUS SA a avut loc anul trecut, pe 14 decembrie, cind fiscul doljean a vindut mai multe butoaie in valoare de 24 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS