3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean si-a omorit sotia pentru ca il parasise

Un gorjean si-a omorit sotia pentru ca il parasise

• O fetita de cinci ani a ramas in grija bunicilor • Stan Murteanu, autorul omorului, a fost arestat • Barbatul si-a ucis sotia in apropiere de biserica din sat • Femeia nu a mai suportat scandalurile si bataile si a plecat de acasa, insa gestul i-a fost fatal

O crima oribila i-a ingrozit marti seara pe locuitorii satului gorjean Bobu, comuna Scoarta. O femeie de 24 de ani a fost ucisa cu singe rece de sotul ei. In urma unui scandal care a degenerat, Stan Murteanu, de 27 de ani, nu a mai rezistat sa traiasca separat de sotia sa, Violeta, care il parasise si a luat hotarirea de a se desparti de ea. Femeia a fost injunghiata mortal cu un cutit, iar medicii nu i-au mai putut salva viata. Totul s-a petrecut marti seara, in jurul orei 19.30, cind intre cei doi soti a izbucnit o cearta pe motiv ca Violeta nu mai dorea sa se intoarca acasa, tinara plecind din locuinta conjugala inainte de Anul Nou. Cu nervii la pamint si satula sa mai incaseze bataile pe care i le administra Stan Murteanu, tinara a decis sa isi paraseasca barbatul si sa se mute la niste rude. Incercind sa caute impacarea cu Violeta, Stan nu a reusit decit sa o determine sa renunte la el. Dupa un scurt conflict, Violeta Murtean a plecat din casa unde a mers sa discute cu barbatul ei, insa nu a mai ajuns la casa parinteasca, unde intentiona sa caute adapost.

Rudele sint ingrozite de cele intimplate

La aproximativ 50 de metri de casa, Violeta a fost ajunsa de sot, care i-a infipt in piept, de mai multe ori, un cutit pe care il luase din bucatarie. Dupa ce si-a vazut nevasta prabusindu-se intr-o balta de singe, Stan Murteanu a incercat sa fuga din sat, insa nu a avut nici o sansa de scapare, fiind prins de sateni si de politia din localitate. Gheorghe Licuriceanu, fratele victimei, a declarat ca si-a vazut sora intinsa pe drum in apropierea bisericii din sat: „Am vazut-o cum statea acolo plina de singe si am alergat la ea. Era intepata cu cutitul in piept si respira“, a spus fratele femeii. Catalina Licuriceanu, mama Violetei, abia isi mai gasea cuvintele, dupa ce aproape ca si-a vazut fata cum ii moare in miini. „M-am uitat si alerga dupa ea. A prins-o din urma la 40 – 50 de metri de casa, cam aproape de biserica. Apoi nu mai stiu, dar a dat cu cutitul in ea si Violeta a cazut in drum“, a declarat Catalina Licuriceanu. Cu toate ca a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, medicii de aici nu au mai putut sa-i salveze viata celei injunghiate. In ceea ce il priveste pe autorul omorului, acesta a fost arestat ieri in baza unui mandat emis pe o perioada de 29 de zile. Sotii Murtean aveau o fetita de cinci ani, aceasta raminind deocamdata in grija bunicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS