16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacientul turbulent a murit de moartea lui

Pacientul turbulent a murit de moartea lui

Politia mentioneaza ca bodyguarzii l-au imobilizat, dar n-au patit nimic, dupa ce reprezentantii spitalului au declarat ca doi angajati ai firmei de paza au fost injunghiati de bolnav.

Misterul a fost partial inlaturat in cazul bolnavului de la Spitalul de Urgenta Craiova, care, devenind violent, a injunghiat doi angajati ai firmei de paza, apoi a decedat.

Dumitru Ilinca, de 45 de ani, din comuna vilceana Zatreni, a fost internat duminica in Clinica de Terapie Intensiva a spitalului craiovean, cu diagnosticul pancreatita acuta necrotico-hemoragica, in forma severa. Potrivit politistilor care au investigat cazul, marti dimineata, in jurul orei 9.30 (sau, potrivit purtatorului de cuvint al spitalului, in jurul orei 11.00), pacientul a devenit agitat, smulgindu-si perfuziile. La interventia asistentei de serviciu, barbatul s-a comportat violent, repezindu-se spre aceasta si amenintind-o ca o arunca pe fereastra. Pentru a scapa, asistenta a iesit din salon, apoi din sectie si a blocat usa, solicitind interventia angajatilor firmei de paza. Ilinca a spart geamul, moment in care bodyguarzii au intervenit si l-au imobilizat, ducindu-l inapoi in pat, unde cadrele medicale

i-au administrat un tratament calmant.

In urma scandalului, a ramas misterul

Citeva minute mai tirziu, pacientul a decedat. Dupa cum au constatat medicii legisti in urma autopsiei, moartea a fost patologica si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii intervenita pe fondul pancreatitei necrotico-hemoragice de care suferea.

Pe corpul decedatului nu au fost gasite urme de violenta care sa dovedeasca eventualitatea unui comportament violent al angajatilor firmei de paza care l-au imobilizat.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Dolj pastreaza insa tacerea cu privire la cei doi bodyguarzi care au fost raniti de bolnavul agresiv, politistii sustinind ca nu au primit nici o sesizare cu privire la ranirea vreunei persoane de catre pacientul Dumitru Ilinca. Mai mult, firma de paza POLISTART SECURITY GROUP s-a „facut ca ploua“, angajatii acesteia negind orice implicare a lor in calmarea bolnavului, contrar comunicatului politiei. Pe de alta parte, ramine suspecta atitudinea cadrelor medicale, care au „uitat“ sa anunte politia in legatura cu acest incident, oamenii legii aflind despre eveniment de la ziaristi, dupa mai bine de patru ore de la cele intimplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS