10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii au furat energie electrica de sapte miliarde de lei

Doljenii au furat energie electrica de sapte miliarde de lei

Doljenii nu s-au ferit nici in 2004 sa fure energie electrica, dar, conform declaratiilor reprezentantilor SC ELECTRICA, Sucursala Oltenia, valoarea pagubelor inregistrate a fost mai mica decit in anii trecuti. Pentru a incerca eradicarea unor astfel de actiuni ilegale, angajatii institutiei au desfasurat controale aproape zilnic in diverse zone din judet, cunoscute din anii anteriori ca posibile locatii pentru acest gen de infractiuni. Prin urmare, au fost verificati aproximativ 43 de mii de abonati, dintre care 1.400 au fost depistati ca furau energie electrica.

„Sint unele zone in care stim ca se desfasoara astfel de actiuni. Initial, angajatii nostrii au incercat sa intervina, dar nu au reusit. Acesta a fost si motivul pentru care am facut apel la Jandarmerie pentru a ne da o mina de ajutor in interventiile pe care le realizam. Cu ajutorul acestora, am reusit sa avem acces in locatii in care cu greu puteam patrunde“, a mentionat Stefan Croitoru, director la SC ELECTRICA, Sucursala Oltenia.

Printre cartierele Craiovei unde se fura mult curent electric se numara si Hanul Rosu, Fata Luncii sau Mofleni, unde populatia de etnie roma este majoritara. Desi cea mai mare parte a pagubei a fost recuperata, in total sustragerile au costat institutia sapte miliarde de lei. Nici in satele din judet locuitorii nu au fost mai cuminti, facind si ei apel la aceasta metoda neconventionala de a avea parte de lumina. Iarna numarul furturilor creste, deoarece oamenii prefera sa se incalzeasca fara sa plateasca. In Cerat, Plenita, Bailesti si Calafat, angajatii SC ELECTRICA au fost nevoiti sa intervina pentru a stopa furturile. De Sarbatori insa au fost inregistrate cele mai mari pierderi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS