8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa doar sapte ani, o fetita a experimentat... coma alcoolica

La doar sapte ani, o fetita a experimentat… coma alcoolica

Iulica Mitrache sustine ca a prins gustul bauturii de la bunica ei, care ii mai dadea din cind in cind cite un paharel de vin sau tuica pentru… digestie

Un copil de sapte ani a ajuns luni seara la spital, in coma alcoolica, dupa ce a baut vin.

Iulica Mitrache, de sapte ani, din satul Calugarei, comuna doljeana Orodel, a ramas singura acasa cu bunica din partea tatalui si cu cei doi frati mai mici, dupa ce parintii au plecat in vizita la bunica din partea mamei. Scapata de supravegherea parintilor, copila s-a apucat sa scotoceasca peste tot prin casa si, in cele din urma, a gasit o sticla cu vin sub masa din bucatarie.

Fetita, obisnuita cu cite un paharel de bautura pe care bunica i-l oferea cu darnicie, din cind in cind, inainte de masa, nu s-a gindit nici o clipa ca nu ar fi bine sa bea, motiv pentru care a tras o dusca zdravana, dar nu inainte de a-si indemna si fratiorul mai mic, de doi ani si jumatate, sa guste si el. „L-am intrebat pe Cristi, dar el n-a vrut sa bea. Atunci am baut eu, dar am luat din sticla de mai multe ori. La inceput a fost bine, mi-a placut. Dar dupa aceea mi s-a facut rau, m-a apucat somnul si m-am culcat“, a povestit mai tirziu Iulica Mitrache.

Mama fetitei, Monica Suna, spune ca a lipsit de acasa doar o ora. Cind a intrat in dormitor, si-a gasit fiica intinsa pe pat, in coma alcoolica, si a chemat Salvarea. „Nu am putut sa o trezesc. Am strigat la ea, am luat-o in brate, degeaba. Cealalta fetita a mea mi-a spus ca bause vin si luase niste pastile. Am cautat dupa aceea prin casa si am vazut ca-mi lipseau vreo cinci sau sase pastile de ampicilina din casa, dar fata n-a recunoscut ca ar fi luat medicamentele“, a mai spus Monica Suna.

Fetita a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, fiind internata in Clinica de Pediatrie I, cu diagnosticul de coma alcoolica. Potrivit medicului curant, ea a fost supusa imediat unui tratament de dezintoxicare si si-a recapatat cunostinta doua ore mai tirziu.

Iulica Mitrache si-a revenit complet, urmind sa paraseasca in curind spitalul. A invatat insa ca nu e de glumit cu alcoolul si a promis ca nu va mai pune niciodata gura pe bautura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS