24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNenorociri pentru cei mai ghinionisti

Nenorociri pentru cei mai ghinionisti

• Un craiovean a chefuit pina a intrat in coma alcoolica si a murit • O tinara din Poiana Mare si-a pierdut un ochi dupa ce a fost lovita de o petarda in Piata Prefecturii din Craiova • Tot de la petarde a luat foc o gospodarie in Calafat • Alt incendiu – provocat de o mina criminala – a fost la un pas de transforma in scrum locuinta altui calafetean

Peste 350 de craioveni au avut nevoie de serviciile Ambulantei

Consumul de alcool a facut ravagii printre craioveni de Revelion, dar si in zilele urmatoare. Un barbat de 60 de ani a fost gasit decedat, ieri-dimineata, linga barul Roata, vizavi de Universitatea din Craiova. Reprezentantii Serviciului de Ambulanta Dolj sustin ca barbatul a intrat in coma alcoolica, decedind, dupa toate probabilitatile, in urma unui stop cardio-respirator. Identitatea barbatului nu a putut fi stabilita deocamdata, politistii efectuind in continuare cercetari.

De fapt, alcoolul a fost principala cauza pentru care zeci de craioveni au ajuns in stare grava la spital. Pe 1 ianuarie, in camera de garda a Spitalului de Urgenta Craiova, cadrele medicale au facut fata cu greu avalansei de bolnavi, cei mai multi cu diverse afectiuni provocate de consumul exagerat de bauturi alcoolice, dar si de mincatul in exces. „Am avut, in medie, peste 100 de apeluri pe zi, fiind inregistrate peste 350, in trei zile. Cele mai multe cazuri au fost reprezentate de colici biliare, consum exagerat de alcool si traumatisme provocate de utilizarea petardelor“, a declarat Marilena Ursu, operator la Servicul Judetean de Ambulanta Dolj.

Sapte persoane au ajuns la spital cu rani produse de petarde

De Revelion nu au lipsit nici agresiunile si accidentele provocate de utilizarea petardelor. Dupa doua zile de petrecere, pe unii i-a apucat plictiseala si s-au gindit sa mai invioreze atmosfera agresindu-si prietenii de pahar. Asa s-a intimplat cu Radu Sisu, de 25 de ani, din Bailesti, care a ajuns de la chef la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce a fost batut de un amic. La fel s-a intimplat si cu Anita Dragan, de 30 de ani, care a ajuns la urgenta cu traumatism cranian si traumatism toracic, numai ca de data aceasta agresorul este cumnatul victimei.

La cumpana dintre ani, mai multi doljeni care petreceau pe strazi au fost victime ale accidentelor provocate de utilizarea petardelor. Sapte persoane, majoritatea copii, au necesitat ingrijiri medicale in Clinica de oftalmologie a Spitalului de Urgenta Craiova, dupa ce au fost loviti cu petarde in ochi. Cadrele medicale sustin ca in toate aceste cazuri leziunile suferite au fost superficiale.

O tinara si-a pierdut un ochi de la o petarda

Nu acelasi lucru s-a intimplat cu Carmen Andrei, de 25 de ani, din Poiana Mare. Tinara se afla cu sotul ei in Piata Prefecturii din Craiova, cind o petarda aruncata de un copil la vreo zece metri distanta i-a sarit in fata. Schijele i-au perforat pleoapa si ochiul drept. Medicii nu au reusit sa-i salveze ochiul, femeia raminind mutilata fizic pentru tot restul vietii. Din cauza unor accidente de acest fel care se produc in fiecare an in preajma Sarbatorilor de iarna, medicii oftalmologi craioveni au solicitat in mai multe rinduri interzicerea utilizarii petardelor si a anumitor tipuri de artificii. „Am anuntat politia si am cerut sa se ia masuri pentru interzicerea folosirii petardelor, pentru ca din ce in ce mai multi oameni ajung la spital cu leziuni oculare. Ni s-a spus ca nu se poate face nimic, pentru ca legea permite folosirea materialelor pirotehnice in noaptea de Revelion. Foarte putini sint constienti de cit de periculoase sint aceste petarde“, a precizat dr. Doina Barascu, sefa Clincii de oftalmologie de la Spitalul de Urgenta Craiova.

Revelion incendiar, la propriu

Nici incendiile nu i-au ocolit pe doljeni in perioada Anului Nou. Gospodaria unui calafetean a fost la un pas de a se face scrum, incendiata de un „binevoitor“. Pagubitul, care a avut noroc sa scape cu viata dupa acest eveniment, este Ion Catrina, din Calafat. Gospodaria barbatului a luat foc in noaptea de duminica spre luni, incendiul distrugind adapostul de animale si propagindu-se cu repeziciune spre locuinta. Doar prezenta de spirit a proprietarilor si a vecinilor care le-au sarit in ajutor a facut ca focul sa nu se extinda, pina la sosirea pompierilor. Acestia din urma au reusit sa stinga incendiul si au stabilit ca focul a fost pus intentionat de o persoana ramasa neidentificata.

Alte doua incendii s-au produs in judetul Dolj, chiar in prima zi a Noului An. Pompierii din Calafat au intervenit in satul Moreni, la locuinta lui Costinel Pruna, unde focul cuprinsese un adapost de animale si sase tone de furaje. Pompierii au stabilit ca focul a fost declansat de petarde. Nici pompierii din Bailesti nu au avut un inceput de an linistit, fiind nevoiti sa se deplaseze cu o autospeciala cu apa si spuma, in localitate, pe strada Dreptatii, la locuinta lui Dascalu Marin. Au ars doua tone de furaje, coceni si lucerna, focul fiind declansat de scinteile provenite de la o tigara aruncata de o persoana ramasa neidentificata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS