21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIn Craiova au venit pe lume 23 de copii

In Craiova au venit pe lume 23 de copii

In noaptea de Revelion si in prima zi a anului 2005, in Craiova au venit pe lume 23 de copii. Bucuria parintilor a fost extrem de mare, mai ales ca toti bebelusii sint sanatosi si au greutatea corespunzatoare. Ca de obicei, numarul fetitelor este mult mai mare decit al baietilor. „Pe 31 decembrie s-au nascut sapte copii, dintre care patru sint fete. Pe 1 ianuarie am avut noua nasteri, sapte din bebelusi fiind fetite“, a declarat Elena Coleta, sefa Sectiei nou-nascuti, din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.

Primul dintre bebelusii care au venit pe lume, imediat dupa miezul noptii, este un baietel a carui greutate a fost de 3,5 kilograme. La cei doar 24 de ani, mamica bebelusului, Monica Matei, este la a cincea nastere. Bucuria femeii este cu atit mai mare ca are baiat, intrucit acasa are inca patru fetite. „Sint foarte fericita ca am in sfirsit si un baiat. Este o bucurie pentru toata familia.Vineri seara m-au apucat durerile, chiar la ora 12.00 noaptea. Intr-un sfert de ora am nascut. Este un copil sanatos si foarte frumos. O sa ii punem numele Vasile, pentru ca s-a nascut chiar in ziua de Sfintul Vasile“, a spus Monica Matei. Lenuta Sandu a nascut imediat dupa ora 12.00 noaptea si a adus pe lume o fetita de 2,9 kilograme. „Aveam deja noua luni si doua zile, nasterea intirziase. Era noaptea de Revelion, petreceam alaturi de familie. La 23.45 iesisem in curte cu copilul de 11 ani sa aruncam cu artificii, cind m-au apucat durerile. Am ajuns la spital si am si nascut. Imi doresc sa fie sanatos si sa aiba noroc in viata“, a spus femeia.

La Spitalul Municipal Filantropia din Craiova, pe 1 ianuarie au venit pe lume sase bebelusi. Primul copil s-a nascut la ora 0.30.

Bebelusi abandonati de Sarbatori in spital

In timp ce pentru multe familii este o adevarata binecuvintare sa aduca pe lume un copil, pentru altele este o povara. In perioada Sarbatorilor de iarna, in Maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova au fost abandonati 14 micuti. „Pina pe 31 decembrie am avut 14 bebelusi abandonati. Pe 1 ianuarie am inregistrat un nou abandon, iar din cite cunoastem pina in prezent, alte doua mame vor sa-si paraseasca micutii. Majoritatea femeilor care si-au abandonat copiii sint extrem de tinere, iar motivul invocat de acesta pentru abandonul copiilor este saracia. Parintii acestora au preferat sa isi paraseasca pruncii, chiar in zile de sarbatoare, fara nici un fel de remuscari“, a precizat Elena Coleta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS