11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru comercializarea ilegala a petardelor

Amenzi pentru comercializarea ilegala a petardelor

Politia Gorj a initiat mai multe actiuni pentru depistarea societatilor care comercializeaza ilegal petarde, artificii, rachete si alte obiecte pe baza de amestecuri pirotehnice.

Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice impreuna cu angajatii Detasamentului pentru Interventie Rapida au confiscat pina in prezent citeva sute de mii de petarde si alte materiale pirotehnice.

Cele mai multe au fost descoperite intr-un magazin din centrul municipiului Tirgu Jiu, unde o firma din Craiova si-a deschis reprezentanta.

Au fost ridicate aproximativ 94.000 de petarde, peste 3.000 de artificii si peste 5.600 de rachete. Daniel Cristian, administratorul societatii din Tirgu Jiu care comercializa materialele pirotehnice, este cercetat de politisti pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

La un magazin din Motru, apartinind aceleiasi firme, politia din localitate a confiscat petarde si rachete in valoare de aproximativ 40 de milioane de lei si a amendat vinzatoarea cu patru milioane de lei. Tot politistii din Motru au amendat trei parinti ai caror copii au folosit petarde in locuri publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS