10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon ii recomanda lui Staicu sa negocieze cu... Vasile Bulucea!

Solomon ii recomanda lui Staicu sa negocieze cu… Vasile Bulucea!

„Nu eu i-am promis ca ii dau 20 de miliarde pe an ca sa tina echipa in divizia A. Bulucea, Mondea si Voiculescu i-au promis, sa se duca sa discute cu ei acum!“, a afirmat Antonie Solomon

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca este hotarit sa nu cedeze in ruptul capului la negocierile pe care le va purta azi cu Dinel Staicu pentru preluarea de municipalitate a echipei de fotbal Universitatea Craiova. Solomon era atit de suparat, incit a spus ca Dinel ar trebui sa negocieze cu cei care i-au promis zeci de miliarde de lei anual din banii publici, numai sa preia echipa, cind aceasta se gasea intr-o situatie grea, in urma cu doi ani. In acest sens primarul i-a mentionat pe fostul edil-sef al orasului, Vasile Bulucea, ex-prefectul de Dolj, Cornel Mondea, si pe fostul presedinte al consiliului judetean, Ion Voiculescu, lideri in acea vreme ai PSD Dolj.

„Miine (azi – n.r.) discut cu Staicu. In nici un caz n-am sa ingenunchez nici orasul, nici institutia primariei si nici persoana mea. Eu nu pot sa-i dau nici un ban pe o asemenea echipa care, in ultimul timp, a facut o imagine defavorabila orasului. Nu eu i-am promis, ca ii dau 20 de miliarde pe an ca sa tina echipa in divizia A. Bulucea, Mondea si Voiculescu i-au promis sa se duca sa discute cu ei acum!“, a afirmat Antonie Solomon.

Mondea: „N-aveam cum sa promit o asemenea suma!“

Doi dintre cei mentionati de primar au tinut insa sa infirme asemenea promisiuni facute lui Dinel Staicu. Fostul prefect Cornel Mondea a declarat: „La data respectiva, eu n-aveam cum sa promit o asemenea suma, deoarece prefectura nu dispune de bani. Tot ce am promis a fost ca vom incerca sa cautam si alti colaboratori, cum ar fi consiliul local, cel judetean si diversi sponsori. Asta e tot“. Cit despre Ion Voiculescu, acesta a precizat: „In prima instanta, noi am vrut sa cumparam actiuni la club in valoare de cinci miliarde de lei. Ulterior, ne-am consultat cu Ministerul de Finante, care ne-a transmis ca n-ar fi bine sa facem acest lucru. Am renuntat, iar ulterior am decis sa preluam centrul de copii si juniori“. Intrebat cum de consiliul local a decis sa cumpere actiuni de patru miliarde, cind Ministerul Finantelor nu recomanda asa ceva, Voiculescu a raspuns ca nu stie. In schimb, fostul primar Vasile Bulucea nu a fost de gasit ieri la telefon, pentru a-si exprima punctul de vedere. Pe de alta parte, primaria craioveana se confrunta acum cu o alta problema. Ieri, edilii Baniei se plingeau ca Sorin Caian, directorul firmei de audit BDO Conti Audit SA Bucuresti, pe care o contactasera pentru efectuarea unei verificari financiare la Universitatea Craiova, nu le mai raspunde la telefon. De altfel, municipalitatea nici nu apucase sa incheie un contract cu aceasta firma, al carei director se pare ca se teme atit de publicitate, cit si de Dinel Staicu. In consecinta, municipalitatea se vede nevoita sa apeleze la altcineva in caz ca mai vrea sa efectueze auditul. Primarul Solomon a fost de parere ca la club ar trebui trimisi in control inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS