13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident in lant la METRO

Accident in lant la METRO

Opt autoturisme au fost implicate ieri-dimineata intr-un accident, pe E574, in apropiere de METRO. Din cauza cetii, dar si a „peisajului“ – doua autocamioane accidentate trase pe marginea soselei – soferii nu au putut frina la timp, proptindu-se cu autoturismele unii in altii. Sirul de masini avariate se intindea pe aproximativ 10 metri.

Opt autoturisme care se deplasau spre Craiova, ieri-dimineata, pe Drumul European E574, au fost implicate intr-un accident rutier in lant in apropiere de METRO. Carambolul s-a produs in jurul orei 9.30, pe o ceata densa, in momentul in care un autoturism Dacia Logan a incetinit, soferita acestuia dorind probabil sa observe mai bine doua camioane avariate, trase pe dreapta, care fusesera implicate cu o seara inainte intr-un accident rutier.

In urma Daciei Logan a aparut un Renault Megan (cu numarul de inmatriculare OT-02-XBX) al carui sofer a incetinit la rindul sau. Tocmai atunci, un Tico alb (DJ-57-JUL) venit din spate, al carui sofer a frinat prea tirziu, l-a lovit, proiectindu-l in Logan. Soferul autoturismului Tico a recunoscut ulterior ca a fost furat de „peisaj“ si ca n-a avut nici vizibilitate din cauza cetii, observind prea tirziu autoturismul din fata. La fel de surprins a fost si soferul Daciei Solenza, cu numarul OT-09-PAE, care a repetat greseala, „proptindu-se“ in spatele unui alt autoturism Tico, de culoare albastra, aflat in trafic.

Nici Toyota RAV4 n-a scapat

In spatele sirului de masini tamponate, la distanta legala corespunzatoare, a oprit un alt autoturism. Nu pentru mult timp, din cauza ca un alt sofer distrat l-a tamponat din spate, proiectindu-l in Solenza din fata (cu numarul OT-09-PAE). In acel moment, in spatele lor a oprit o Toyota RAV4 (B-30-HLC), iar povestea s-a repetat. Dupa ce a fost lovita din spate de o Super Nova (TM-02-ZYS), condusa de un sofer care „pipaia“ drumul (neavind vizibilitate prin parbrizul aburit), Toyota s-a oprit in masina din fata sa.

Din fericire, aventura auto nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, la cita tabla a fost indoita in urma coliziunilor in lant.

La citeva minute dupa producerea accidentului, soferii implicati isi evaluau pagubele, linistiti, fara sa se certe. „Din cauza accidentului de aseara, cu camioanele, nu era nici unul dintre noi atent la drum. Eu am intrat in autoturismul Tico din fata mea. Noroc ca nu am avut viteza dar, chiar si asa, va trebui refacuta toata partea din fata a masinii“, a spus Dan Pirlea, soferul Daciei Solenza, cu numarul OT-09-PAE.

Cel mai greu le-a fost politistilor de la Biroul Politiei Rutiere Craiova care, dupa producerea accidentului, au avut o misiune grea. Oamenii legii a trebuit sa descilceasca firul povestii si sa intocmeasca procesul verbal. Iar cel mai greu le-a fost sa stabileasca vinovatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS