Acasă Local Romania, ingrijorata de tensiunile politice din Ucraina

Romania, ingrijorata de tensiunile politice din Ucraina

Ministrul de externe Mircea Geoana a facut un apel catre autoritatile ucrainene sa declanseze o ancheta in legatura cu neregulile semnalate la alegerile prezidentiale de observatorii internationali

Romania se alatura statelor care condamna neregulile semnalate de observatorii internationali la recentele alegeri prezidentiale din Ucraina, in urma carora premierul in functie, Victor Ianukovici, a fost declarat cistigator, in dauna candidatului opozitiei, Victor Iuscenko.

„Romania se alatura statelor care au rezerve asupra scrutinului din Ucraina. Afirmatiile publice ale observatorilor romani care au fost prezenti la alegeri confirma constatarile observatorilor OSCE. Doresc sa-mi exprim ingrijorarea fata de decizia Biroului Electoral Central din Ucraina de a-l declara cistigator pe Victor Ianukovici“, a declarat ieri, la Craiova, ministrul roman de externe, Mircea Geoana.

Situatia din Ucraina a devenit tensionata, dupa ce opozitia democratica a acuzat puterea de fraudarea alegerilor si a declansat ample proteste de strada. Mircea Geoana a subliniat ca Romania, ca stat vecin, este direct interesata ca Ucraina sa se conformeze normelor europene in materie de democratie. „Facem un apel catre autoritatile ucrainene ca sa declanseze o ancheta in legatura cu neregulile semnalate la alegeri“, a mai declarat ministrul, facind precizarea ca in prezent „Ucraina trece prin cel mai delicat moment de la declararea independentei, in urma cu 14 ani“.

Exit mobile version