Acasă Local ADS este categorica: afacerile cu terenuri ale lui Mititelu sint ilegale

ADS este categorica: afacerile cu terenuri ale lui Mititelu sint ilegale

Conform directorului Corneliu Popa, terenul Fermei 2 Cernele „nu poate fi instrainat“, iar actele juridice incheiate cu incalcarea acestei prevederi „sint lovite de nulitate absoluta“

Agentia Domeniilor Statului (ADS), Directia Privatizare-Concesionare, confirma printr-o adresa remisa ieri Curierului National faptul ca terenurile care au apartinut Societatii de Cercetare si Productie Pomicola Craiova au fost adjudecate de Mititelu prin incalcarea Legii nr. 213/1998. Raspunsul dat de directorul general al institutiei, Corneliu Popa, contrasemnat de cel al Directiei Privatizare-Concesionare, Vlad Savulescu, dovedeste clar ca terenul Fermei 2 Cernele (adica 98,92 ha – teren agricol aflat pe domeniul public) nu a fost solicitat ADS conform HG nr. 1.172/2001 sau Legii nr. 10/2001 si ca „nu poate fi instrainat“, iar actele juridice incheiate cu incalcarea acestor prevederi „sint lovite de nulitate absoluta“. Asa ca oamenii lui Mititelu, executorul judecatoresc Cristodor Ivanovici, cel care a intocmit actul de adjudecare a terenurilor, expertul Sergiu Spinescu, cel care a efectuat expertiza lor, si judecatorul Gigel Traistaru de la Tribunalul Dolj, cel care a dat de-acum celebra decizie 292, prin care-l improprietarea pe Gigel Preoteasa, au muncit degeaba, exceptind cazul in care ar fi fost puternic motivati altfel decit de respectarea normelor profesionale…

Am solicitat, in urma cu citeva zile, Agentiei Domeniilor Statului (ADS) raspunsuri legate de ilegalitatile petrecute in ultimii ani la Craiova, in speta obtinerea unor terenuri aflate pina nu de mult in posesia Statiunii de Cercetare si Productie Pomicola de Adrian Mititelu prin nepotul lui de sora Gigel Preoteasa. Si n-a trebuit sa asteptam mult. Directorul general al ADS, Corneliu Popa, a fost prompt trimitindu-ne ieri adresa nr. 5.1691, pe care o redam integral. „In conformitate cu prevederile art 7, alin. 5, din Legea nr. 268/2001, Statiunea de Cercetare Dezvoltare Pomicola Dolj – judetul Dolj a incheiat cu Agentia Domeniilor Statului protocolul de predare preluare pentru terenurile cu destinatie agricola pe care le are in administrare: domeniul public 668,20 ha, din care pe raza municipiului Craiova 98,92 ha, si domeniul privat 40.00 ha aflate pe raza comunei Radovanu“.

Dar „Legea nr. 213/1998 prevede la art.11, alin.1 si 2 faptul ca bunurile din domeniul public sint inalienabile, insesizabile si imprescriptibile, dupa cum urmeaza: nu pot fi instrainate; ele pot fi date numai in administrare, concesionate sau inchiriate in conditiile legii; nu pot fi supuse executarii silite si asupra lor nu se pot constitui garantii reale; actele juridice incheiate cu incalcarea acestor prevederi privind regimul juridic al bunurilor din domeniul public sint lovite de nulitate absoluta“. Totodata, ADS precizeaza ca „nu a primit solicitari pentru predarea unor suprafete de teren cu destinatie agricola (n.n. – atentie la raspunsul anterior, unde scrie clar ca protocolul de predare-preluare dintre ADS si SCDP Dolj a fost facut pentru terenurile cu destinatie agricola) din domeniul public sau privat al statului in conformitate cu Hotarirea de Guvern nr. 1.172/2001 sau cu Legea nr. 10/2001“.

In finalul adresei, ADS precizeaza ca „bunurile din domeniul public sau privat al statului nu sint in patrimoniul Agentiei Domeniului Statului, cu exceptia (atentie!) terenurilor cu destinatie agricola stipulate in prezenta adresa“. Noi sintem lamuriti si multumim ADS-ului pentru promptitudine. Nu stim daca la fel de clar este si pentru oamenii lui Mititelu, care l-au tot ajutat sa puna mina pe paminturile Craiovei.

Judecatorul Gigel Traistaru de la Tribunalul Dolj l-a improprietarit pe Gigel Preoteasa (nepotul de sora al lui Mititelu) prin decizia 292 data pe 13 iulie 2004 in dosarul 1323/CIV/2004, cu ajutorul nepretuit al expertului Sergiu Spinescu. Si asta, cu toate ca ADS sustine ca nu i-a fost solicitat nici un fel de teren agricol…

Exit mobile version