3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima intre frati la Breasta

Crima intre frati la Breasta

• George l-a injunghiat pe fratele lui, Nicolae, pentru ca ii reprosase ca i-a baut tuica • Mama celor doi a decedat si ea in urma unui infarct, de suparare ca unul dintre baietii ei e mort, iar cel de-al doilea va sta multi ani in puscarie

Fratii George si Nicolae Gherghina, de 42, respectiv 44 de ani, locuiau in casa parinteasca impreuna cu mama lor, Tudora, ramasa vaduva dupa ce sotul ii murise cu citiva ani in urma. Cei trei traiau din pensia femeii de 1.500.000 de lei si din ce reuseau sa mai adune muncind cu ziua pe la vreun consatean. In ciuda lipsurilor materiale, cei doi frati erau deseori vazuti ametiti de bautura, iar certurile nu lipseau. O asemenea cearta, plecata tot de la bautura, a avut duminica un final tragic.

„Da-l dracu’, ca n-are nimic. Scoate-l in drum sa dea o masina peste el!“

Duminica dupa-amiaza, in jurul orei 17.30, Nicolae s-a intors de la pescuit. S-a asezat la masa impreuna cu frate-sau. Din vorba-n vorba, in timp ce mincau, Nicolae i-a reprosat lui George ca i-a baut aproape cinci litri de tuica din damigeana pe care o tinea rezerva pentru Sfintul Nicolae, cind urma sa faca o pomana pentru tatal lor decedat. Enervat peste masura pe fratele lui, din cauza acuzatiei acestuia ca ar fi baut tuica pusa la pastrare, George s-a ridicat de pe scaun, a luat un cutit de pe masa si l-a lovit cu el pe Nicolae. Totul s-a intimplat atit de repede ca victima n-a apucat nici sa clipeasca.

Injunghiat in stomac, Nicolae Gherghina s-a ridicat de la masa si a iesit din casa, de frica sa nu mai primeasca vreo alta lovitura cu cutitul. A incercat sa se ascunda la vecinul lui, Constantin Ciutureanu. „Ma pregateam sa plec la meci cu baietii, cind m-am pomenit cu Nicolae peste noi, abia tirindu-se. A apucat doar sa zica «Mi-o dete! Mi-o dete!», tinindu-se cu mina de burta. L-am intrebat cine i-a dat-o si a zis «Frate-meu», apoi a cazut“, povesteste Constantin Ciutureanu. „Eu n-am crezut ca e taiat si i-am zis lu’ barbatu-meu sa-l scoata afara din curte. L-am scos si a venit si frate-sau sa-l vada. Barbatu-meu l-a intrebat: «Ce facusi, il omorisi?», iar el a zis: «Da-l dracu’, ca n-are nimic. Scoate-l in drum sa dea o masina peste el!»“, isi aminteste Maria Ciutureanu, vecina familiei Gherghina.

Ramasa singura, mama celor doi frati a murit „de foc si de suparare“

Nicolae Gherghina a murit acolo, in strada. Politistii l-au gasit linga el si pe autorul omorului, George Gherghina. „La inceput, autorul a negat savirsirea faptei, sustinind ca fratele lui s-a taiat singur, din greseala, dar pina la urma a recunoscut in fata procurorului“, a mentionat agentul-sef principal Dumitru Dragota, seful Postului de Politie Breasta. Cercetat de Parchetul Tribunalului Dolj pentru savirsirea infractiunii de omor calificat, George Gherghina risca pina la 25 de ani de puscarie.

Luni dimineata, in jurul orei 7.45, mama celor doi frati a murit si ea in urma unui infarct. „A murit de foc, de suparare ca unul dintre baieti e mort, iar alalalt e in puscarie“, a spus Maria Ciutureanu.

„Amindoi baietii o bateau pe biata femeie. Mai mult, acu’ vreun an, asta mortu’ l-a injunghiat pe frate-sau in picior cu cutitu’. Acu, astalalt i-a intors-o, da’ definitiv“, aminteste Marin Ciutureanu, un alt vecin al familiei Gherghina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS