7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosar penal pentru furtul bannerului PRM

Dosar penal pentru furtul bannerului PRM

Trei doljeni s-au ales cu un dosar penal pentru furt calificat si alti sase au primit amenzi consistente, pentru ca au impiedicat desfasurarea in bune conditii a campaniei electorale

De la debutul campaniei electorale din aceasta toamna, politistii doljeni au intocmit un dosar penal si au aplicat sase amenzi contraventionale celor care au impiedicat desfasurarea in conditii de legalitate a campaniei electorale.

Cea mai grava incalcare a regulilor de desfasurare a campaniei electorale a avut loc in comuna Carpen. Marin Cojocaru, primarul acestei localitati, a sesizat politia pe 7 noiembrie in legatura cu faptul ca, in cursul noptii anterioare, un imens banner al PRM a disparut. Persoane necunoscute se urcasera pe cei doi stilpi de electricitate din satul Cleanov al comunei Carpen si desfacusera bannerul, dupa care se facusera nevazute in noapte cu tot cu materialul de propaganda electorala. O echipa complexa a politiei de ordine publica a inceput imediat cercetarile pentru depistarea hotilor. Nu dupa mult timp, oamenii legii au reusit sa-i identifice pe autori. Este vorba despre Petrica Zbenghea, de 44 de ani, Viorel Cenusa, de 32 de ani, ambii din localitate, si Constantin Stefanescu, din Drobeta Turnu Severin, care, dupa ce au baut impreuna, s-au gindit sa dea jos bannerul PRM instalat in sat. Cei trei risca sa-si petreaca tot impreuna urmatorii 15 ani in spatele gratiilor pentru „grozavia“ pe care au facut-o.

In afara acestei infractiuni, politistii doljeni au aplicat si sase amenzi contraventionale pentru nerespectarea reglementarilor privind desfasurarea campaniei electorale. Majoritatea faptelor de acest gen au vizat ruperea sau deteriorarea afiselor electorale ori lipirea de afise in alte zone decit cele special amenajate. Craioveanul Costel Durac a fost amendat cu 3.000.000 de lei pentru ca a rupt un afis electoral de pe un panou amplasat in cartierul Romanesti, pe motiv ca dorea sa aiba la el acasa o poza cu Gigi Becali.

„Vom veghea si in continuare asupra desfasurarii in conditii de perfecta legalitate a campaniei electorale“, a precizat comisarul-sef Constantin Budici, seful Serviciului Politiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS