8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAQUATERM Tirgu Jiu, in pragul falimentului

AQUATERM Tirgu Jiu, in pragul falimentului

Societatea AQUATERM, aflata in subordinea Consiliului Local Tirgu Jiu, se afla in pragul falimentului, dupa ce Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a preluat datoriile de peste doua milioane de dolari catre DISTRIGAZ, pentru a fi recuperate. Potrivit directorului societatii, Ion Popescu, AVAS a numit deja un administrator, iar toate sumele incasate de unitate sint varsate in contul Agentiei, in vederea acoperirii debitelor. „Nu sintem singura unitate din tara care are astfel de probleme. Se discuta la nivelul guvernului elaborarea unei hotariri prin care aceste datorii sa fie transformate in actiuni, astfel incit statul sa devina actionar la aceste societati, alaturi de consiliul local“, a declarat Ion Popescu.

La rindul sau, AQUATERM are de recuperat de la asociatiile de proprietari din Tirgu Jiu aproximativ 100 de miliarde de lei. Ion Popescu a precizat ca va actiona in instanta toate asociatiile debitoare si se va merge pina la executarea silita, prin scoaterea bunurilor la vinzare.

Doar doua asociatii de proprietari pot primi caldura

Doar doua asociatii de proprietari din Tirgu Jiu, din cele 180 existente, indeplinesc conditiile pentru a primi agent termic. Conform conducerii AQUATERM, 25 de asociatii au solicitat caldura. „Zece asociatii dintre cele care au solicitat agent termic au venit la discutii. Dintre acestea, doar doua indeplinesc conditiile sa beneficieze de caldura. Asociatiile trebuie sa plateasca un prezumat de 80% din valoarea estimata a facturii pe luna un curs si o garantie de 20% din valoarea aceleiasi facturi“, a spus Ion Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS