8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoldat acuzat de tentativa de omor

Soldat acuzat de tentativa de omor

Minel Maroiu a facut doar o jumatate de zi din stagiul militar, fiind apoi arestat pentru ca a incercat sa-si ucida fratele

Ion Maroiu, de 18 ani, din Craiova, a fost internat la Spitalul de Urgenta in noaptea de luni spre marti, dupa ce a incasat mai multe lovituri de cutit in spate. Tinarul a sustinut initial ca nu stie ce i

s-a intimplat. Politistii si procurorii au scos insa la iveala faptul ca victima ascundea faptul ca fusese injunghiata de propriul frate.

Conflictul a pornit de la un fleac

Fratii Ion si Minel Maroiu au iesit luni seara in oras, pentru a ciocni citeva pahare impreuna cu mai multi prieteni. Era vorba, de fapt, de o mica petrecere a lui Minel Maroiu, care urma sa plece a doua zi in armata. Grupul de petrecareti a facut o plimbare prin Parcul „Romanescu“, apoi s-a oprit la barul din incinta Tirgului Comercial Pelendava. Dupa ce au consumat mai multe sticle de bautura, intre cei doi frati a izbucnit o disputa pe un motiv pueril: pe care parte a restaurantului Roata, de pe strada A.I. Cuza, se afla un fast-food, pe stinga sau pe dreapta? Considerind ca el are dreptate, Minel Maroiu a pus mina pe o sticla de pe masa si i-a dat cu ea in cap fratelui sau mai mic. Bodyguarzii localului au intervenit, scotindu-i afara. Cei doi frati s-au despartit, Minel plecind cu citiva prieteni sa-si continue petrecerea in alta parte, iar Ion a ramas cu prietena lui.

Nestiind prea bine incotro sa se indrepte, data fiind si ora tirzie, Ion Maroiu si-a invitat prietena pe la el, sperind ca parintii lui se culcasera. Cind a intrat in apartament, a vazut ca fratele lui isi continua cheful acolo, impreuna cu prietenii. „M-am pomenit cu el ca a iesit din sufragerie, cu un cutit in mina. Am intrat repede in bucatarie. A venit dupa mine si m-a lovit cu o sticla in cap. Asta e tot ce-mi amintesc“, a sustinut Ion Maroiu. Ce nu-si aduce el aminte este ca, in timp ce zacea pe podea, a fost lovit de cinci ori cu cutitul in spate, fiindu-i atins plaminul sting.

„Cred ca a luat-o razna pentru ca trebuia sa plece in armata“

Mama baietilor a anuntat salvarea, care l-a transportat pe fiul cel mic la spital. Ranitul a fost operat si se afla, potrivit cadrelor medicale, in afara oricarui pericol. Medicii de la Spitalul de Urgenta care i-au acordat tinarului primele ingrijiri au anuntat imediat politia despre pacientul injunghiat. Minel Maroiu si tatal lui au fost chemati la politie, sa dea declaratii in legatura cu cele intimplate, iar dimineata Minel a plecat la unitatea militara din Tirgu Jiu, unde fusese repartizat pentru satisfacerea stagiului militar. Acolo n-a apucat sa stea decit citeva ore si sa faca o prima instructie.

Dupa ce victima a fost examinata de medicii legisti, iar acestia au constatat ca leziunile suferite i-au pus viata in primejdie, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a dispus retinerea autorului faptei, comunicind acest lucru unitatii militare. Putin dupa prinz, Minel Maroiu a schimbat uniforma militara cu hainele civile, apoi a fost introdus in arestul unitatii, de unde a fost preluat de ofiterii politiei judiciare doljene. Cercetat pentru tentativa de omor calificat, Maroiu risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 12 ani si jumatate, dupa care va trebui sa se intoarca la unitate pentru a-si satisface stagiul militar.

In ciuda faptului ca a fost la un pas de a-si pierde viata, Ion Maroiu nu este deloc suparat pe fratele lui: „Nu m-am mai certat niciodata cu el, dimpotriva, ne intelegeam foarte bine. Nu stiu ce l-a apucat atunci, cred ca a luat-o razna pentru ca trebuia sa plece in armata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS