Acasă Local Vicele Iordache si Marian Giubelan „au cazut“ la pace

Vicele Iordache si Marian Giubelan „au cazut“ la pace

Seful Serviciului de coordonare asociatii de proprietari din primarie va pleca o saptamina la Busteni, pentru perfectionare

Seful Serviciului de coordonare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Craiova, Marian Giubelan, se perfectioneaza in gestionarea activitatii asociatiilor de proprietari. Acesta va participa in perioada 31 octombrie – 6 noiembrie la un curs de perfectionare, la Busteni, organizat de Institutul National de Administratie impreuna cu Fundatia Actiunea Civica, al carei presedinte este criticul literar Nicolae Manolescu. Giubelan a declarat ca participa la cursuri „avind in vedere obligatia fiecarui functionar public de a urma un program de perfectionare“, dupa cum a declarat acesta. Seful Serviciului de coordonare se va specializa, printre altele, in litigiile dintre asociatii, contabilitate si fiscalitate, disciplina in constructii sau contorizarea individuala. Costurile deplasarii vor fi suportate de primarie, care va plati numai pentru taxa de participare 4,5 milioane de lei.

„Domnul Iordache a crezut ca este vina mea, nestiind adevarata situatie“

Giubelan a declarat ca de cunostintele capatate in urma cursurilor vor beneficia toti angajatii serviciului, care a fost completat recent cu alte doua persoane. Prin aprobarea deplasarii la Busteni, Antonie Solomon pune capat speculatiilor legate de conflictul iscat intre Giubelan si viceprimarul Sorin Iordache. In urma cu mai bine de o saptamina, vicele Iordache s-a suparat pe seful Serviciului de coordonare si a spus, la audientele cu cetatenii, ca-l va sanctiona cu 10% din salariu pentru nerezolvarea unei situatii conflictuale la o asociatie de proprietari din Craiova. Giubelan a aflat ulterior ce „cadou“ ii pregatise viceprimarul, fiind plecat in concediu in acea perioada. „Nu era normal sa ma sanctioneze cit timp eram in concediu, mai ales ca nu este vina mea pentru ceea ce s-a intimplat la asociatia respectiva. Probabil, stresat de cite ori au venit pe capul lui, domnul Iordache a crezut ca este vina mea, nestiind adevarata situatie“, a declarat Marian Giubelan.

Solutia este la instanta

Conform spuselor sale, asociatia din cauza careia era sa se aleaga cu salariul taiat este Asociatia nr. 1 Stirbei Voda, unde o parte din locatari s-au separat, creind o noua asociatie, lucru care a dat peste cap calculele contabile ale celor doua asociatii. O parte din locatari isi plateau intretinerea la vechea asociatie, desi apartineau de cea noua. In cele din urma, partile implicate s-au dat in judecata si, pentru ca ardeau de nerabdare sa aiba cit mai repede o solutie, bateau frecvent la usile primariei, pentru a se plinge. „Din cite se pare, situatia nu este nici acum rezolvata, dar asta depinde doar de instanta“, a mai spus acesta. Viceprimarul Sorin Iordache nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere, deoarece are telefonul mobil inchis de citeva zile, intrucit participa la festivitatile prilejuite de Zilele Craiovei.

Exit mobile version