Acasă Local Nuntasii de la Puturi s-au intoxicat cu salmonela

Nuntasii de la Puturi s-au intoxicat cu salmonela

Numarul persoanelor cu toxiinfectie alimentara care au necesitat ingrijiri medicale dupa nunta de simbata trecuta, de la Puturi, a crescut la 80.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, dintre acestea, 28 de persoane se mai afla internate in Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova, starea lor ameliorindu-se treptat. Principalul „suspect“ ramine salmonela, germenul fiind identificat pina acum la 12 dintre bolnavi. „S-ar putea sa fie o infectie cu salmonela, insa nu vom sti exact decit in cursul zilei de miine (azi – n.r.), cind vom primi si rezultatele analizelor la alimente“, a mentionat doctor Emilia Cornea, seful Inspectiei Sanitare de Stat din cadrul DSP Dolj.

Inspectorii sanitari l-au luat in vizor in vederea sanctionarii pe Dumitru Popa, bucatarul care a gatit mincarea in conditii de neimaginat – intr-un spatiu inadecvat, in aer liber, invadat de muste – si care era si murdar pe miini. Acesta risca o amenda cuprinsa intre 20 si 100 de milioane de lei.

Exit mobile version