7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidatu a fost demis

Candidatu a fost demis

Maiorul George Marinel Candidatu a fost eliberat din functia de comandant al Penitenciarului pentru Minori si Tineri Craiova si a fost pus la dispozitia Directiei Generale a Penitenciarelor. Decizia a fost luata personal de ministrul justitiei, Cristian Diaconescu, in urma controlului efectuat la Craiova de comisia trimisa sa cerceteze evenimentul care a avut loc vineri, soldat cu decesul unui detinut si ranirea grava a altor patru.

Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei, masura a fost luata in urma constatarii unui management defectuos practicat de comandantul Candidatu, a lipsei de fermitate si toleranta fata de abaterile comise de unele cadre, precum si din cauza nerespectarii ordinelor de functionare a Consiliului de Administratie a unitatii penitenciare, subiectivism in aprecierea, recompensarea si promovarea cadrelor. Eliberarea din functie a lui George Marinel Candidatu s-a impus si urmare a ordinului pe care acesta l-a transmis personalului din subordine, in sensul spalarii si curatarii camerei de detinere in care s-a produs incendiul, inainte ca organele de cercetare penala abilitate sa intocmeasca acte de constatare, producindu-se astfel distrugerea probelor materiale.

Ministrul justitiei a mai dispus eliberarea din functia de sef Birou Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar a maiorului Sorinel Fulga. Totodata, s-a dispus trimiterea in fata Consiliului de Judecata a urmatoarelor cadre: maiorul Sorinel Fulga, sef Birou Siguranta Detinerii si inlocuitor al loctiitorului pentru Siguranta si Regim Penitenciar; capitanul Nicolae Balan, sef de tura; locotenentul Marcel Vanvu, loctiitorul sefului de tura; plutonierul adjutant Constantin Deaconu, gestionar la magazia de efecte personale ale detinutilor; plutonierul major Nicolae Chimirel, supraveghetor. O alta masura a fost sanctionarea disciplinara cu mustrare scrisa a colonelului Viorel Najap, loctiitor pentru Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar.

A fost sesizat Parchetul Militar Craiova in legatura cu fapta savirsita de plutonier adjunct Constantin Deaconu, precum si Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, pentru celelalte fapte. Ministrul Cristian Diaconescu a dispus ca incidentul de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova sa fie prelucrat in toate celelalte penitenciare din tara, in vederea luarii de masuri urgente pentru prevenirea unor asemenea evenimente cu consecinte grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS