11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal la Braniste

Accident mortal la Braniste

Un tinar de 18 ani a murit intr-un accident rutier provocat de cel mai bun prieten. Din cauza vitezei foarte mari, autoturismul in care se aflau a rupt doi stilpi de beton, inainte de a se rasturna.

Locuitorii din satul Braniste al comunei doljene Podari au iesit din case, in noaptea de miercuri spre joi, putin dupa ora 1.00, dupa ce auzisera o bubuitura foarte puternica. „Eram la televizor si pe la 1.20 am auzit o bubuitura puternica. Am iesit repede din casa sa vad ce se intimpla si cind am ajuns in strada am vazut o masina rasturnata, iar doi stilpi de beton pe care trec firele de curent, telefoane si cablul TV erau rupti. Din masina fusesera aruncati doi baieti. Unul se simtea mai bine, dar celalalt, soferul, era prins sub masina si l-am scos noi. Era grav ranit, in curgea singe pe la git, pe gura si pe nas“, a povestit Constantin Fota, din Braniste.

Masina L&M a rupt doi stilpi, apoi s-a rasturnat

Accidentul s-a produs la nici 50 de metri de iesirea din Braniste catre Craiova. Autoturismul implicat era un Peugeot Partener, cu numarul de inmatriculare B-35-HXR, apartinind firmei SC FINANCE SRL Bucuresti, pe lateralele masinii fiind inscriptionata marca tigarilor L&M. Venind dinspre Calafat spre Craiova, masina nu urmase curba usoara catre stinga pe care o facea drumul, ci a tinut-o drept, direct catre un stilp de beton aflat in afara carosabilului. Peugeotul a lovit violent stilpul, l-a rupt, apoi, din cauza vitezei foarte mari, a ricosat in urmatorul stilp, aflat la vreo 25 de metri distanta. A rupt si cel de-al doilea stilp, a urcat cu rotile din dreapta pe un dimb de nisip si s-a rasturnat, oprindu-se cu rotile in sus pe marginea soselei.

Cei doi tineri aflati in masina – Claudiu-Florian Balasa, de 20 ani, si prietenul sau cel mai bun, Alexandru Telea, de 18 ani, ambii din Craiova – au fost transportati cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijirile medicale necesare. Balasa a scapat doar cu leziuni usoare, in schimb Telea a suferit leziuni grave, care au dus la decesul lui, citeva ore mai tirziu.

Cine a fost la volan?

Unii dintre cei care i-au scos pe tineri dintre resturile masinii sustin ca tinarul mai grav ranit, respectiv Telea, ar fi fost extras din dreptul locului soferului, celalalt ocupant al masinii, adica Balasa, fiind aruncat in afara masinii dupa impact. Aceasta varianta este sustinuta si de Balasa, supravietuitorul accidentului.

In urma investigatiilor pe care le-au facut la locul accidentului atit in noaptea producerii evenimentului, cit si ieri- dimineata, precum si dupa audierea martorilor, lucratorii Biroului Politiei Rutiere au ajuns insa la concluzia ca soferul masinii ar fi fost totusi Claudiu-Florian Balasa, iar tinarul decedat ocupa scaunul din dreapta. „Din primele cercetari, se pare ca masina a fost condusa de Balasa, iar Telea se afla pe scaunul din dreapta. Leziunile nu foarte grave pe care le are Balasa se explica prin faptul ca masina avea air-bag la sofer“, a explicat inspectorul principal Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Politia continua totusi investigatiile, pentru a stabili cu certitudine care dintre cei doi tineri conducea masina. Deocamdata, Claudiu-Florian Balasa s-a ales cu un dosar penal pentru uciderea din culpa a celui mai bun prieten al sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS