11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe construiesc 50 de locuinte temporare pentru saraci

Se construiesc 50 de locuinte temporare pentru saraci

Orasul Bals beneficiaza, in acest an, de o serie de fonduri externe pentru derularea unor programe economice si sociale. Se urmareste construirea unui centru de reabilitare sociala, derularea unor programe pentru comunitatile de romi, programe de modernizare a scolilor dezafectate. Unul dintre proiecte, care vizeaza construirea a 50 de locuinte temporare pentru saraci, a fost finantat cu aproximativ 200.000 de euro.

O serie de proiecte sint deja finalizate si se afla pentru aprobare la Cluj. La inceputul lunii octombrie, Primaria Bals va afla daca proiectele sint sau nu eligibile.

„Avem o serie de proiecte. Speram sa obtinem aprobare si sa derulam activitatea. La nivelul Balsului, avem in derulare programe de coeziune economica si sociala. Ultimul program vizeaza incasarea de taxe si impozite“, a declarat Cristi Popescu, purtator de cuvint al Primariei Bals. Strazile marginase ale orasului, unde locuiesc mai ales romi, sint dezafectate. S-a creat un proiect prin care se urmareste reabilitarea strazii Miinesti, care deserveste un numar mare de romi.

Pe 14 septembrie, reprezentanti ai Primariei Bals au participat la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala, din Craiova, la o sedinta pe tema „Programe PHARE de coeziune sociala 2004-2006“. Din multitudinea de programe prezentate ce pot fi finantate prin fonduri PHARE, Balsul s-a incadrat in cel care priveste dezvoltarea infrastructurii. „Vom intocmi documentatia necesara pentru relansarea Balsului. Vom urmari repararea si modernizarea acelor drumuri judetene care traverseaza orasul Bals“, a spus Vitalie Stanciu, primarul orasului Bals.

Toate proiectele sint intocmite de Serviciul urbanism, iar studiile de fezabilitate si programele, cu societatile abilitate.

200.000 de euro pentru adapostul saracilor

Programele finantate de PHARE au urmarit si ajutorarea saracilor, a celor evacuati, fara adapost sau a persoanelor supuse violentei in familie. Intr-unul dintre caminele Liceului Agricol din Bals s-a hotarit construirea a 50 de garsoniere, complet utilate, adaposturi temporare pentru persoanele nevoiase. In primavara anului 2005, edilii orasului Bals promit punerea in folosinta a acestor locuinte. „Sint atit de multe persoane care au nevoie de un adapost, cel putin temporar. Gratis, orice persoana ramasa pe drumuri din diferite motive se va putea adaposti in una din camerele acestui centru social. Camerele vor avea toate utilitatile necesare“, a declarat Cristi Popescu. Pentru acest proiect s-au primit peste 200.000 de euro. Banii au fost alocati pentru repararea acoperisului cladirii, pentru retelele termice si electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS