14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalELECTRICA ameninta cu debransari in masa

ELECTRICA ameninta cu debransari in masa

Din cauza datoriilor mari la ELECTRICA, a crescut numarul de debransari. In 2004, angajatii institutiei au lasat fara „lumina“ citeva sute de craioveni rau-platnici. Societatea a decis sa recurga la masuri drastice din cauza sumelor restante care deveneau din ce in ce mai mari.

„Noi sintem intelegatori cu cei care nu platesc la timp. Le oferim chiar o perioada de gratie in plus pentru a fi la zi. Unii se incapatineaza insa sa ne sfideze. Trebuie sa inteleaga ca, neachitind in termen, li se intrerupe furnizarea curentului si vor fi nevoiti sa achite alte taxe pentru a avea din nou curent. Sa zicem, spre exemplu, ca avem un abonat care are o restanta de 500.000 de lei. Daca il vom deconecta, va fi nevoit sa dea din buzunar citeva sute de mii de lei si va iesi in pierdere“, a declarat Petre Graunteanu, sef Serviciu furnizare, in cadrul ELECTRICA, sucursala Craiova.

In cazul in care nu achita nici dupa ce sint deconectati, abonatii vor fi dati in judecata, fiind apoi nevoiti sa plateasca restantele, dar si cheltuielile de judecata, reziliindu-se si contractul pe care l-au semnat. Desi sint constienti ca ar fi trebuit sa achite facturile la timp, craiovenii rau-platnici inventeaza tot felul de scuze pentru a fi aminati, cel putin o luna, de catre reprezentantii ELECTRICA.

„Nu mi se pare corect ce fac cei de la ELECTRICA! Am fost plecata la tara patru luni si, cind am venit, nu am avut bani ca sa platesc lumina. Nu era mult. Citeva sute de mii de lei. Oricum, au venit si mi-au taiat curentul. Nu au inteles cind i-am rugat sa se gindeasca la faptul ca am si eu copii. Da’ de ce nu se duc la aia mai mari sa le faca si lor la fel?“, comenta indignata una dintre craiovencele debransate.

Marii consumatori, cei mai importanti restantieri

Din cele trei categorii de abonati care sint inregistrati la ELECTRICA, sucursala Craiova, marii consumatori au cele mai importante restante, in valoare de aproximativ 232 de miliarde de lei. Unora le-a fost deja intrerupta furnizarea curentului electric. Actiunea nu a avut insa efectul scontat, datoriile nefiind achitate.

In fruntea listei se situeaza SC TUFON SRL, care are o datorie de cinci miliarde de lei catre ELECTRICA. „Este urmata, cu o diferenta nu prea mare, de Gospodaria Comunala Locativa Bailesti, care are restante de peste patru miliarde de lei. De-a lungul timpului, am fost intelegatori in ceea ce priveste acest sector al apelor, intr-un final fiind nevoiti sa le oprim curentul. In prezent, mai au acces la lumina decit intre orele 8.00 si12.00. Nu am putut sa stopam de tot furnizarea luminii tinind cont de situatia generala cu care se confrunta locuitorii acelui oras. Noi facem eforturi pentru a-i intelege, dar, din pacate, ei nu ne ajuta cu nimic“, a incheiat Graunteanu.

Pe lista marilor datornici sint prezente si alte nume, cum ar fi: Sectorul Servicii Publice Plenita, cu o datorie de 603 milioane de lei, care sint deconectati temporar, sau SC COREMIND SRL, cu 364 de milioane de lei. Cu o valoare mult mai mica a restantelor urmeaza micii consumatori, cu 44 de miliarde de lei. Nici abonatii casnici nu se lasa mai prejos, avind debite de aproximativ 17 miliarde de lei. Conform afirmatilor reprezentantilor sucursalei Craiova ELECTRICA, actiunile de debransare vor continua pina cind abonatii vor deveni constienti ca trebuie sa plateasca tot ceea ce consuma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS