7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistenta de la Trei F a murit electrocutata

Asistenta de la Trei F a murit electrocutata

Ancheta in cazul asistentei care a decedat miercuri, dupa ce a cazut din picioare la intrarea in depozitul farmaciei Trei F din Craiova, avanseaza in ritm de melc. Deocamdata, nu s-a putut stabili cu certitudine decit cauza mortii. In urma autopsiei efectuate ieri-dimineata, medicii legistii au constatat ca tinara Ileana Bradeanu, de 22 de ani, a suferit un stop cardio-respirator prin electrocutare.

Initial, s-a crezut ca scurgerea de curent electric care a produs decesul ar putea proveni de la instalatia electrica improvizata care alimenteaza firma si un bec, chiar deasupra usii metalice de la intrarea in depozitul de medicamente. Din aceasta cauza, anchetatorii – reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj si specialisti ai ICEMENERG, carora li s-au adaugat ulterior si procurori ai Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova – au cercetat izolatia facuta parca de mina unui amator, in ciuda asigurarilor date de patroana farmaciei, Floarea Mondea, ca toata partea electrica ar fi fost executata de o firma autorizata. Analizind insa atent cablurile innadite si infasurate cu banda izolatoare au observat ca probabilitatea ca firele sa intre in contact cu usa metalica era destul de mica. Astazi, reprezentantii ICEMENERG se intorc la locul accidentului pentru a relua cercetarile. Lt. col. Aurel Ciorteanu, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri Oltenia, a declarat ca, daca se va dovedi ca decesul are legatura cu o defectiune la instalatia electrica, atunci ar trebui sa fie tras la raspundere cel care a executat lucrarea sau beneficiarul, respectiv patronul farmaciei, daca acesta nu a exploatat-o corespunzator.

Ileana Bradeanu a murit miercuri in camera SMURD a Spitalului de Urgenta Craiova, unde a fost transportata cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta Dolj, dupa ce a fost gasita inconstienta linga usa metalica de la depozitul de medicamente al farmaciei Trei F din Calea Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS