15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccesul interzis in Spitalul de Urgenta Craiova!

Accesul interzis in Spitalul de Urgenta Craiova!

Accesul presei in Spitalul de Urgenta Craiova a fost miercuri interzis. „Coincidenta“ face ca in aceeasi zi sa se fi luat hotarirea externarii lui Carmen si a Anei Maria Paunescu. Intrarea in spital a fost intarita cu noi bodyguarzi.

Ziaristii au fost intimpinati de oamenii de paza ai spitalului, care au spus ca au primit dispozitii ca reprezentantii mass-media sa mearga la Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, unde sint asteptati pentru un comunicat.

„Ni s-a precizat clar ca nimeni nu are acces in spital decit cu bilet de voie. Avem ordin de la director ca toti ziaristii sa mearga la Directia de Sanatate Publica… Duceti-va si chemati directorul, daca vreti sa urcati in spital, altfel noi nu va dam voie!“, a spus iritat unul dintre gardieni.

Ajunsi la DSP, ziaristii au fost indrumati catre un alt birou, la Sorin Costinel Didu, directorul general adjunct medical.

Au asteptat peste o jumatate de ora sosirea acestuia, care a intirziat, conform declaratiei sale, pentru ca se afla in sala de operatie.

„Motivul“ interzicerii accesului presei in spital- un regulament vechi…

Ajuns in fata presei, directorul Didu a invocat un articol de lege, vechi de peste un an, si a amintit despre noua lege a spitalului si confidentialitatea pacientilor. Acest lucru era bine cunoscut de toti ziaristii!

Directorul spitalului a incercat chiar sa organizeze un program de vizite, in care ziaristii pot obtine informatii…

„Nu am cunostinta despre interzicerea accesului in spital, de care v-ati lovit azi (miercuri- n.r.). Dar, de azi inainte, accesul in spital se va face doar cu acordul meu.Conform noului regulament de ordine interioara al spitalului, am dat dispozitia ca orice informatie pe care doriti s-o obtineti sa o puteti afla doar de la mine.

Zilnic, daca doriti informatii, trebuie sa va prezentati la cabinetul meu. Eu voi decide asupra locului in care puteti discuta cu medicul care are in ingrijire pacientul despre care doriti date, dar doar dupa ce vom obtine in prealabil acordul pacientului.

Legea este din 2003, dar eu sint de o luna director si vreau sa existe ordine si disciplina in spital! Eu voi fi medic, director si purtator de cuvint! Veniti la ora 8.00 la mine la cabinet, iar eu voi decide daca aveti acces in spital sau nu!“, a declarat Sorin Costinel Didu, director general adjunct medical al Spitalului de Urgenta.

Povestea s-a repetat

Directorul a spus ca este de acord ca pentru obtinerea informatiilor legate de accidentele petrecute in ultimele 24 de ore ziaristii sa mearga la doctorul Virgil Zamfirescu pentru mai multe detalii. Incercind sa urce scarile pentru a ajunge la etajul cinci, la Clinica de Chirurgie Plastica, ziaristii au avut „surpriza“ sa fie intimpinati de…gardieni.

Acestia au refuzat iar libera trecere a presei. Si astfel povestea s-a repetat… Au ajuns iar in cabinetul directorului Sorin Didu, care l-a chemat apoi pe doctorul Virgil Pirvanescu.

Directorul spitalului a fost de acord intr-un final sa ofere informatii despre starea de sanatate a lui Carmen, a Anei Paunescu si a fetitei Silvia Burlan.

„Cele doua paciente se simt bine, iar azi se va lua decizia externarii lor. Fetita accidentata a iesit din coma de ieri. Este deja constienta, se alimenteaza, a inceput chiar sa vorbeasca! Beneficiaza de cele mai bune ingrijiri medicale. Va avea nevoie insa de numeroase operatii estetice pentru refacerea fetei si de o terapie psihologica indelungata! Problema vederii este inca sub semnul intrebarii. Deocamdata nu i se pot realiza examene oftalmologice clare, deoarece fata nu poate confirma“, a mai spus Sorin Didu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS