17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDroguri pe numele mamei

Droguri pe numele mamei

Trei tineri din Craiova au falsificat 34 de retete medicale, cu care au cumparat 770 de fiole de Fortral, substanta pe care au folosit-o atit pentru consumul propriu, cit si pentru comercializare. In afacere au mai fost implicate11 farmacii din Craiova, precum si mama unuia dintre invinuiti, care este medic de familie.

Cele 11 farmacii, printre care 3F, Hepites, Olfarm, Farmaplus si Sensiblu, au sesizat Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Craiova ca, in perioada 10 mai -10 iulie 2004, in circuit au aparut mai multe retete eliberate de acelasi medic, in care era prescris medicamentul Fortral, avind aceeasi serie si numar. Anchetatorii au descoperit ca in 2004 au fost cumparate de la 11 farmacii din Craiova, pe baza a 34 de retete falsificate, 770 de fiole de Fortral, substanta prevazuta in Legea nr. 143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri.

S-au folosit de mama unuia dintre ei

Cei trei tineri, cu virste cuprinse intre 21 si 26 de ani, sint: Nicolae Alberto Rosu, zis Abi, de 26 de ani, cu domiciliul in Craiova si resedinta in Bucuresti, Miruna-Ioana Mateias, nascuta in Craiova, dar cu domiciliul in Bucuresti, prietena cu Alberto, si Silviu-Mihail Nedelcu, zis Chinezu’, din Craiova. Politistii au stabilit ca primii doi erau toxicomani dependenti, in ultimii doi ani locuind mai mult in Bucuresti, unde consumau heroina injectabila. Periodic, isi vizitau parintii in Craiova si, pentru ca nu au gasit pe piata heroina, au intrat in legatura cu Silviu-Mihail Nedelcu, a carui mama este medic de familie. Acesta le-a procurat celor doi un formular in alb al unei retete medicale cu semnatura si parafa mamei sale, eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate Dolj. Cei doi toxicomani au facut copii xerox dupa reteta medicala, pe care le-au completat cu datele unor persoane fictive, suferinde de afectiuni canceroase, cu ajutorul carora au procurat cele 770 de fiole de Fortral.

Cei trei risca cinci ani de inchisoare

In urma perchezitiilor la domiciliu, politistii au gasit formularul original al retetei in alb si alte doua formulare xerocopiate, completate, cu date fictive, pe care urma sa le utilizeze. De asemenea, politistii au mai gasit si sase fiole de Fortral utilizate si o seringa de unica folosinta. In sarcina invinuitilor s-au retinut comiterea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, procurarea si detinerea fara drept de droguri de risc in vederea consumului propriu si a comercializarii, precum si asociere in vederea savirsirii de infractiuni. Cei trei sint cercetati in stare de libertate, intrucit sint dependenti de droguri si risca o pedeapsa de pina la cinci ani de inchisoare. Cercetarile politistilor urmeaza sa se extinda sub supravegherea procurorului, intrucit acestia detin date ca asemenea retete au fost utilizate si la alte farmacii din Dolj si din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS