14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru tineri au fost raniti intr-un accident rutier

Patru tineri au fost raniti intr-un accident rutier

Un accident rutier grav s-a produs ieri-dimineata pe raza localitatii Gradinari Olt. Victime au fost patru tineri cu virste cuprinse intre 18 si 26 de ani. Radu Alexandru Dracea, de 18 ani, Marian Malaiescu, de 26 de ani, Mihai Boneanu, de 23 de ani, Mihai Popescu, de 25 de ani, toti din Dragasani, veneau de la o petrecere si se indreptau spre „Bals sau spre Craiova, nu stiu exact unde trebuia sa ajungem“, dupa cum a declarat unul dintre cei patru tineri. Din cauza alcoolului si a vitezei, soferul Alexandru Dracea, care nu poseda permis de conducere, a pierdut controlul volanului, intrind cu masina intr-un copac de pe marginea drumului, a ricosat si s-a oprit intr-un stilp la 30 de metri distanta de pomul de care s-a ciocnit. Autoturismul, un Volkswagen rosu W 68073 G, a fost contorsionat.

„Bine ca s-a intimplat la ora aia, ca mai tirziu poate ne loveau si pe noi“

In locul in care s-a petrecut accidentul, in fata dispensarului din Gradinari, se string mai multi localnici sa-si vinda zarzavaturile. „Bine ca s-a intimplat la ora 7.00, ca mai tirziu poate ne loveau si pe noi“, a spus un satean, povestind apoi cum a vazut ca s-a lovit masina de dudul din fata portii, privind uluit rostogolirea masinii si oprirea acesteia in primul stilp de linga dud. „Unul, mi se pare ca soferul, injura de mama focului. L-a injurat si pe parinte, care a venit sa vada ce s-a intimplat, vorbeau asa de urit, dupa cum am vazut eu erau beti turta…“, a povestit o femeie. Preotul, care locuia in apropiere, a alergat acasa si a anuntat ambulanta, au venit apoi politistii din comuna, doctorita de la dispensar si ambulantele care i-au transportat pe cei patru raniti la Spitalul Judetean Slatina.

Tinarul de 18 ani, Radu Alexandru Dracea, a fost cel mai grav accidentat, suferind un traumatism cranio-cerebral acut deschis, coma de gradul IV, contuzie cerebrala grava, fiind trimis la Sectia de neurochirurgie Craiova. Dupa declaratiile medicului de garda, dr. Ecaterina Buzau, sansele de supravietuire sint minime. Celelalte victime ale accidentului au traumatisme craniene si de coloana cervicala, cum este cazul lui Marian Malaiescu, internat in Sectia chirurgie a Spitalului Judetean.

„Cred ca am derapat, masina s-a intors si ne-am izbit de dudul ala… Mai multe nu stiu ca dormeam, m-am trezit cind am fost aruncat prin parbriz. Alexandru e mai rau, a fost lovit de scaun…“, a fost tot ce a reusit sa declare Mihai Boneanu, singurul care era capabil sa vorbeasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS