Acasă Local Gorj Arme albe si batai cu parii, specialitatea discotecilor din Tirgu Carbunesti

Arme albe si batai cu parii, specialitatea discotecilor din Tirgu Carbunesti

O razie a Jandarmeriei, Politiei si a Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a avut loc in noaptea de vineri spre simbata in mai multe localitati din judet. Au fost vizate unitatile de alimentatie publica din Turceni, Turburea, Tirgu Carbunesti, Hurezani si Tirgu Logresti. La Turceni, a fost verificata o brutarie, unde s-a constatat ca, desi in interior era curat, in spatiul utilizat drept vestiar pentru personal exista o fintina de unde se lua apa pentru prepararea piinii. Apa din fintina se afla la mica adincime si prezenta la suprafata o pelicula de culoare stravezie, miros greu si era plina de impuritati. Cu toate ca nu era potabila, angajatii brutariei au declarat ca folosesc de foarte multa vreme apa din fintina. In urma verificarilor efectuate de inspectorii OJPC, s-a constatat ca nu exista nici un document de analiza a apei, din care sa rezulte ca aceasta este potabila. In plus, brutaria din Turceni nu detinea nici licenta de fabricatie si nici buletin de analiza a produsului finit sau a materiilor prime.

Cu sisul la briu

Echipele de control au avut parte de o surpriza cind au verificat discoteca din satul Totea. In aparenta, tinerii se distrau. In urma perchezitiei efectuate de jandarmi, acestia au descoperit asupra tinerilor cutite de diferite marimi. Armele albe au fost confiscate, iar cei prinsi in neregula au primit amenzi. „Nu facem nimic cu aceste cutite. L-am luat la mine asa, sa ma joc. Oricum nu aveam de gind sa il folosesc si nu l-am folosit vreodata. S-au mai taiat, dar nu pe aici“, a declarat un tinar prins cu un cutit asupra sa. Razia a continuat in localitatea Tirgu Logresti, unde a fost verificat un cafe bar.

Conditiile igienico-sanitare lasau de dorit, iar apa curenta lipsea. Paharele din care erau serviti clientii erau spalate intr-un lighean ruginit. La etaj exista o usa pe care, daca o deschideai, riscai sa cazi in gol de la o inaltime considerabila. OJPC a inchis temporar unitatea, pe o durata de pina la sase luni.

Bataia cu parii, sport local in Carbunesti

In Carbunesti-Sat a fost verificata unitatea de alimentatie publica apartinind societatii TERASIM SRL. Echipele mixte de control au descins in mijlocul unui adevarat „razboi“, purtat intre doua tabere de tineri. „Cistigul“ pus in joc era o tinara, din cauza careia s-a si ajuns la confruntarea cu parii si cutitele. Dupa interventia jandarmilor, spiritele s-au calmat, iar verificarile au continuat la unitatea de alimentatie publica. OJPC a descoperit pasta de mici expirata, asezata intr-o lada frigorifica alaturi de pulpe de pui cu aspect necorespunzator. Chiuveta era plina de insecte, iar personalul nu a putut prezenta carnete de sanatate. Si aceasta societate a fost inchisa temporar, pe o perioada de pina la sase luni. Amenzile totale aplicate in timpul raziei de vineri spre simbata noapte au depasit 120.000.000 de lei.

Exit mobile version