9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tinar fara permis, implicat intr-un grav accident de circulatie

Alin Virzob, de 17 ani, din localitatea mehedinteana Tarnita, a fost implicat luni seara intr-un grav accident de circulatie produs pe DN 67D. Tinarul care nu avea permis de conducere se afla la volanul unui autoturism marca Opel Vectra inmatriculat in Franta si din cauza vitezei neadaptate, intr-o curba a parasit partea carosabila, masina rasturnindu-se in afara drumului. In urma accidentului, Alin Iovete, de zece ani, pasager in autoturism, a suferit rani grave, fiind transportat la Spitalul Judetean Mehedinti pentru acordarea de ingrijiri medicale. Politistii mehedinteni continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Un roman a falsificat stampila de pe pasaport

Un roman a fost prins duminica seara in Vama Bechet cu patru stampile false pe pasaport. Florin Nicu, de 37 de ani, se intorcea in tara dupa o lunga sedere in Grecia. La control, politistii de frontiera au depistat ca stampilele aplicate pe pasaport sint false. Pentru ca depasise cu mult termenul legal de sedere intr-o tara din spatiul Schengen, Florin Nicu a apelat la servicile unui albanez care, pentru 100 de euro, i-a „prelungit“ viza de sedere in Grecia de patru ori. Pentru savirsirea infractiunii de uz de fals, Nicu risca sa petreaca citiva ani in spatele gratiilor.

Severinean de 200 kg, ridicat cu greu de pe podea de cinci pompieri

Pompierii militari au fost solicitati luni dimineata la o interventie mai putin obisnuita in municipiul Drobeta Turnu Severin, la locuinta lui Adrian Simedru din cartierul Crihala. Barbatul de 65 de ani, si cu o greutate de peste 200 kg, a cazut din pat si nu a mai putut sa se ridice. Cu greu, acesta a reusit totusi sa ajunga pina la telefon si a cerut sprijinul ambulantei si al pompierilor militari pentru a-i acorda primul ajutor. Acestia au reusit cu greu sa il ridice pe ghinionistul severinean de pe podea si sa-l aseze pe pat pentru a primi ajutor medical din partea personalului ambulantei. „Pompierii severineni au intervenit pentru a treia oara in decurs de doar o saptamina pentru a-i acorda ajutor barbatului“, a spus locotenentul Liviu Boruga,purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti.

Examenul de rezidentiat pentru medicina de familie va avea loc la Craiova

Concursul national de rezidentiat se va organiza anul acesta pe 14 noiembrie, pentru medicina, medicina dentara si farmacie. La Craiova va avea loc concursul pentru medicina de familie. In celelalte centre universitare ale tarii, concursul se va desfasura dupa cum urmeaza: Bucuresti pentru specialitatile chirurgicale, Cluj-Napoca, specialitatile medicale, Iasi- medicina dentara, Tirgu Mures, famacie, si Timisoara, pentru medicina de laborator. Concursul va dura patru ore si se va desfasura sub forma de test grila, cu 200 de intrebari. Candidatii vor fi promovati daca obtin minimum 50% din punctaj, dar in limita numarului de locuri disponibile la grupa respectiva. Concursul este organizat de o comisie centrala, din care fac parte reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Educatiei si Cercetarii. Pe site-ul www.rezidentiat2004.ro sint disponibile informatii suplimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS