12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii romani au prins un infractor italian ascuns in stufaris

Politistii romani au prins un infractor italian ascuns in stufaris

Politistii romani de la Combaterea Crimei Organizate au reusit sa puna mina pe un infractor italian periculos. Pe 16 iulie, ofiterul de legatura de la Ambasada Italiana de la Bucuresti a sesizat Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Bucuresti ca in Romania este un infractor deosebit de periculos. Este vorba despre cetateanul italian Rollo Carmelo, de 48 de ani, din Ragussa, Italia, pentru care autoritatile italiene au emis ordinul de detentie din data de 16.03.2004, confirmat de Tribunalul din Regio Emilia, solicitind prinderea si extradarea acestuia. Politistii bucuresteni au intuit ca italianul este pe picior de plecare spre Constanta. CZCCOA Constanta a preluat cazul si a luat toate masurile pentru prinderea infractorului.

In acest sens s-a cerut sprijinul Inspectoratelor de politie ale judetelor Constanta si Ialomita. O data organizata actiunea, politistii din sud-estul tarii au trecut la „primire“. Dupa doua zile de asteptare, in jurul orei 15.30, aproape de Fetesti, se iveste un BMW. Politistii fac semn regulamentar sa opreasca, dar autoturismul trece glont, prin filtru. Imediat, oamenii legii pornesc in urmarirea suspectului cu masinile din dotare, dar… il pierd. In aceste conditii, doua echipe din cadrul CZCCOA Constanta s-au deplasat urgent in zona Fetesti unde, impreuna cu politisti din Fetesti si de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Ialomita au facut investigatile pentru depistarea autoturismului si a conducatorului auto. Dupa ce au cercetat bine zona, oamenii legii au gasit BMW-ul… camuflat intr-o liziera a bratului Borcea.

Cercetind in continuare imprejurimile, politistii l-au gasit si pe suspect ascuns prin stufarisul baltii Ialomita. Fugarul era chiar italianul vinat, Rollo Carmelo. El a fost retinut, iar pe 19 iulie a fost prezentat Curtii de Apel Constanta, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pe termen de zece zile, ca urmare a comiterii infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 56, 575, 576 pct.1 n. pct.2, 577 pct.2, 81 pct.1, 582, 585 (vatamare corporala grava) din Codul Penal Italian. Rollo Carmelo este acum in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, asteptind extradarea in Italia, unde-si va ispasi pedeapsa la care a fost condamnat de justitia italiana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS